Hør et utdrag fra lydboka:

Jernvognen

0
Ingen stemmer til nå
129,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: NRK Radioteatret
Kategori: Hørespill
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:NRK
Målform:Bokmål
Serier:Krim og spenning fra Radioteatret
Spilletid:2:49:01
Først utgitt:05.06.2002
ISBN Lydfil:9788242128195
ISBN CD:9788242111623

Hør det elegante hørespillet basert på en av Norges aller beste kriminalromaner - gjennom tidene!

Et sagn knytter seg til Gjærnes-gården: En tidligere eier kjørte seg i hjel i en selvkonstruert jernvogn. Siden har vognen rullet spøkelsesaktig og usynlig langs veien i mørket og varslet ond, brå død. Nå høres den igjen.

«Jernvognen» har en ambisiøs og elegant intrige. Den er et fortellerteknisk mesterverk fordi det er en fullkommen balanse mellom elementene i den. Forfatteren makter å føre leseren fullstendig på villspor ved å la ting skje som heller ikke drapsmannen forstår og som skremmer og forvirrer ham.

Kriminalromanen «Jernvognen» ble utgitt første gang i 1909. Den er skrevet av Sven Elvestad under pseudonymet Stein Riverton. «Jernvognen» er oversatt til sytten språk og er fortsatt en av de største internasjonale suksessene Norge har hatt innen sjangeren. Dette hørespillet, laget av NRK Radioteatret, kom ut første gang i 1981.

«En av tidenes ypperste kriminalgrøssere. Med en snedig oppbygd historie, mesterlige naturskildringer og helst spesielle rammer rundt handlingen, skapes en psykologisk stemning som lar uhyggen snike seg inn under huden på leseren.»  
Jørn Lier Horst

«En perfekt balanse mellom elementene, så vel som språklig mesterskap gjør dette til en av ikke bare Norges, men verdens beste kriminalromaner.»
Nils Nordberg

I rollene: Erik Hivju, Ole Jørgen Nilsen, Sverre Anker Ousdal, Johannes Eckhoff, Karl Bomann-Larsen, Roy Bjørnstad m.fl.