Hør et utdrag fra lydboka:

Marlowe: Den store søvnen

0
Ingen stemmer til nå
169,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: NRK Radioteatret
Oversetter: Olav Angell
Kategori: Hørespill
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:NRK
Målform:Bokmål
Original tittel:The big sleep
Serier:Krim og spenning fra Radioteatret
Spilletid:2:05:55
Først utgitt:10.06.2010
ISBN CD:9788281787063

Det første krimhørespillet om privatdetektiven Philip Marlowe

Los Angeles 1938:
Philip Marlowe, en gatesmart og tøff privatdetektiv, med en rammende replikk og sin egen æreskodeks, blir tilkalt av den syke, gamle millionæren general Sternwood.

Generalen har to døtre, Vivian og Carmen, som følger hver sin vei mot fortapelsen, den ene er en gambler som drikker lunsj av whiskyglass, den andre figurerer på pornobilder som nå er havnet i gale og griske hender.

Men Marlowes oppdrag skal utvikle seg til mer enn å stanse en utpresser: Før han har kommet langt i saken er to menn døde, lik forsvinner sporløst og dukker opp igjen, og gangstere og profesjonelle mordere har en pistolbevæpnet neve med i spillet.

Raymond Chandler er blitt kalt «kriminallitteraturens Hamsun». Han er en av genrens aller største forfattere og en forgrunnsfigur i det som er kalt den «hardkokte» krimmen. En lang rekke av dagens kriminalforfattere, blant dem mange av de fremste norske, fører videre den tradisjon han skapte.

«Den store søvnen» var Raymond Chandlers første roman og regnes fortsatt som en av krimmens hjørnesteiner.

Medvirkende: Lars Andreas Larssen, Per Sunderland, Elisabeth Sand, Merete Armand, Erik Hivju, Oda Schøll, Gerhard Belland, Morten Faldaas, Kunt Haugmark, Ivar Nørve, Vidar Sandem, Finn Schau, Jon Lennart Mjøen, Rolf Arly Lund, Kalle Øby, Nils Ole Oftebro, Leif Blix, Kirsti Grundvig, Hans Jacob Sand, Ingolf Karinen, Liselotte Holmene og Mette Sapiraa.

Hør alle Raymond Chandlers lydbøker om Philip Marlowe, dramatisert av Radioteatret:
- Den store søvnen
- Kvinnen i sjøen
- Det lange farvel