Hør et utdrag fra lydboka:

Den syvende demonen

4.666665
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 4.7 (6 stemmer)
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Kim Haugen
Kategori: Krim og spenning
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Serier:Bogart Bull
Spilletid:9:50:31
Først utgitt:09.03.2016
ISBN Lydfil:9788242163431
ISBN CD:9788242172051

Et krimdrama i Sør-Frankrike som har sammenheng med begivenheter 100 år tidligere.

Når den norske eiendomsmagnaten Axel Krogh blir funnet brutalt myrdet i sitt hjem på den franske Rivieraen, sendes kriminaletterforsker Bogart Bull fra Oslo for å bistå med etterforskningen. Motivet for drapet synes uklart. På veggene i Kroghs herskapshus henger det kunst for titalls millioner, men morderen har kun forsynt seg med ett bilde. Et lite, tilsynelatende ubetydelig maleri signert med et enkelt syvtall.

Snart viser det seg at forbrytelsen har sammenheng med begivenheter som fant sted mer enn hundre år tidligere, da en gruppe billedkunstnere med Edvard Munch og Henri Matisse i spissen møttes i Sør-Frankrike. Derfra går det forgreninger til den franske motstandsbevegelsens kamp mot nazistene under andre verdenskrig, før alle spor ser ut til å forsvinne.

Og mens Bull og hans franske kollegaer etterforsker mordet på Axel Krogh, har en drapsmann med et helt spesielt prosjekt gjort scenen klar for en ny opptreden.

«Mangfoldig og genuint spennende debut. ...en gjennomarbeidet, velskrevet og ganske så raffinert historie som blant annet lykkes i å sy sammen ulike tidsplan til en suggestiv helhet.»  
Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

«... noe av det beste jeg har lest på lang tid innen norsk krim. En historie som fenget meg fra første side.»
Bokbloggeir

Kommentarer

En krim som drar tråder fra et verdenskrigsherjet Europa inn i nåtiden på en særdeles spennende og velskrevet måte. Godt komponert, og en fornøyelse å høre på. Jeg ønsker meg mer krim fra denne forfatteren, og Kim Haugen leser som alltid særdeles godt.
5

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Bra! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
4

Øistein Børge har en fortellerevne som trollbinder! Språkblomstene hans var til tider så vakre, at jeg måtte spole tilbake for å nyte et stemningsbilde eller en slående personbeskrivelse om igjen. Det er en slik flyt i setningenskomposisjonen som drev historien frem, uten gjentagelser, men allikevel flettes ulike menneskeskjebner sammen eller settes opp mot hverandre i kontrast. Dette er fabelaktig god litteratur, praktfult lest av Kim Haugen. Nå har jeg lastet ned Børges neste bok. Gleder meg!
5

Spennende historie, bra språk med mange tørrvittige kommentarer. Anbefales!
5

Bra! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
4

Bra! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
4

Bra! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
4