Hør et utdrag fra lydboka:

Doktor Fredrikis kabinett

5
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 5 (1 stemme)
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Kim Haugen
Kategori: Krim og spenning
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Spilletid:9:43:37
Først utgitt:05.05.2014
ISBN Lydfil:9788242160805
ISBN CD:9788242157676

En søvngjenger med profetiske evner, et mystisk kabinett... og et uforklarlig drap

Trondheim anno 1769:
Politimester Nils Bayer har lovet å holde seg unna de sterke drikker i et forsøk på å vinne kropiken Ingrid Smeddatters kjærlighet. I tillegg sliter han med helsen, men får liten tid til sengeleie. Først dukker det blodige liket av en ung jente opp i et skogholt utenfor byen. Så vender byens tidligere lege, Stadsfysikus Fredriki, tilbake etter over ett år i utlendighet. Han har med seg et mystisk kabinett og en søvngjenger med profetiske evner. Bayer får annet å tenke på enn numne lemmer og hyppig vannlating. Snart virvles politimesteren inn i en spiral av hendelser, som kan vise seg å være mer dødelig enn sykdommen han bærer på.

I «Doktor Fredrikis kabinett» tar Jørgen Brekke en pause fra serien om førstebetjent Odd Singsaker, men leserne av disse bøkene vil likevel gjenkjenne den gretne, men skarpsindige politimesteren Nils Bayer fra Singsaker-romanen «Drømmeløs», der han spiller en viktig rolle i fortellingens historiske partier.

«Brekkes fjerde krim er nok et stykke blodig spennende Trondheims- historie, men han fremstår dessuten som en stadig mer interessant og litterært ambisiøs forfatter.»
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen 

Kommentarer

Jørgen Brekke skriver ikke ”bare” kriminal-romaner – han gir oss både historie, miljøskildring og et levende persongalleri i tillegg. Her er settingen lagt til Trondheim for 250 år siden - Steder og personer er levendegjort og miljøet er godt skildret. Jørgen Brekke skriver så levende og velformulert og interessant at jeg følte meg hensatt til denne historiske tidsepoken - jeg formelig opplevde steder, gater, veiter, søppel, søle, kråkene ved Domkirkegården, skjenkesteder, Bakklandet, Brattøra, de kondisjonerte, tjenestefolk, fattiglemmer osv slik det var for 250 år siden - riktig fornøyelig. Her får man mye i tillegg til en spennende historie. Skal man lese krim-litteratur foretrekker jeg krim som er "meningsfull" og velskrevet, og det greier Jørgen Brekke å fremskaffe. Dette er bra – og jeg setter pris på at han fortsetter å skrive med Trondheim som bakteppe. Mer om denne i Reading Randi: http://reading-randi.blogspot.no/2014/07/tanker-om-bok-jrgen-brekke-doktor.html
5