Sannheten og andre løgner

5
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 5 (2 stemmer)
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Duc Mai-The
Oversetter: Erik Johannes Krogstad
Kategori: Krim og spenning
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Original tittel:Die Wahrheit und andere Lügen
Spilletid:8:33:08
Først utgitt:11.02.2015
ISBN Lydfil:9788242162021
ISBN CD:9788242170163

En uhyre spennende psykologisk thriller

Henry Hayden er en berømt og bestselgende forfatter, en kjærlig ektemann og en sjenerøs venn – kort sagt en svært hyggelig og omgjengelig mann. I hvert fall tilsynelatende. Det viser seg nemlig at han ikke skriver sine egne bestselgere. Og når elskerinnen hans, som også er hans redaktør, blir gravid, truer hele hans omhyggelig regisserte tilværelse med å rakne.

I et forsøk på å sno seg unna, legger Henry en listig og utspekulert plan som sammenfletter løgner og sannheter og grumsete halvsannheter. Men når han forsøker å kvitte seg med elskerinnen, begår Henry en fryktelig feil. Han pådrar seg ikke bare politiets interesse, men fortiden hans – som han så nidkjært har holdt skjult for sine omgivelser – risikerer også å innhente ham, med livstruende konsekvenser. Men Henry er en mann som har gjort det til en egen kunst å unnslippe følgene av alt han foretar seg, selv når han står på randen av avgrunnen...

Sascha Arango er en av Tysklands mest kjent manusforfattere for TV, og har to ganger vunnet Grimme-prisen, en prestisjefylt pris for tysk tv. «Sannheten og hans andre løgner» er hans første roman, og blir allerede utgitt i hele 13 land.

«Den tyske romandebutanten Sascha Arangos «Sannheten og andre løgner» er en krimbok utenfor allfarvei – dystert morsom, spennende og litt skremmende. En viktig grunn til å like denne boka, er Arangos særegne fortellerstemme, en sarkastisk-vittig kommentatorrøst som løper parallelt med fortellingen, kommer og går, og lar leseren utbryte sine «Hah!» i de snedigste sammenhenger.»
Leif Ekle, NRK 

«Forfatter Sascha Arango besitter den vellykkede forfatters nådegave: et rikt språk og underfundig formuleringsevne, skråblikk og humor, originalitet og evnen til å overraske. Kort sagt: Han er en litterær begavelse. Hans debutroman er full av små, poetiske perler som viser at i Sascha Arango bor en dikter – ikke bare en kyndig plottmaker og en språklig tekniker.»
Tom Egeland, VG

«Det er en mesterlig krimbok Sascha Arango debuterer med. Du kjeder deg ikke et sekund ved å lese en bok som dette. Den er herlig fra ende til annen. Morsom og intelligent.»
Kulturspeilet  

Kommentarer

Original, surrealistisk, spennende og ikke minst morsom- en stor og positiv overraskelse!
5

Sascha Arango kan skrive, og det med glitrene humor i all "skummelheten" - i tillegg var boken lettlest, med få personer å holde styr på, og en handling som man aldri mister tråden i - selv om den var ganske utrolig....Og som lydbok var den briljant med Duc Mai-The som oppleser. God og "ufarlig" underholdning - kanskje med et snev av alvor og advarsel? Vi lar oss ofte besnære - og mister "gangsynet" i møte med mennesker av Henry Hayden-typen. Lærebok i kunsten å lyve? Jeg anbefaler ikke å kopiere den kunsten, men derimot boken kan anbefales som grotesk morsom og velskrevet - burde man være på parti med skurken her tro? For fascinerende det var hovedpersonen. Mer i Reading Randi: http://reading-randi.blogspot.no/2015/05/tanker-om-bok-sascha-arango-sannheten.html
5

Bra! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
4