Hør et utdrag fra lydboka:

Storesøster

4.285715
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 4.3 (7 stemmer)
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Lasse Lindtner
Kategori: Krim og spenning
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Serier:Varg Veum
Spilletid:8:43:01
Først utgitt:29.07.2016
ISBN Lydfil:9788242163837
ISBN CD:9788242172334

«Storesøster» er en Staalesen-krim som fører oss tett på Varg Veum selv.

Den knapt tjue år gamle Emma dro til Bergen for å utdanne seg til sykepleier, men etter noen måneder tok hun farvel med dem hun delte leilighet med, uteble fra studiene og sluttet å svare på telefon eller sms-er. Politiet anser det ikke som en forsvinningssak verdt å etterforske. Emmas gudmor, Norma, er bekymret, og reiser fra Haugesund for å be Varg Veum om hjelp. Hun har også en annen grunn for å oppsøke ham: Norma Johanne Bakkevik er Veums eldre halvsøster. Hun ble bortadoptert som spedbarn, og de to har aldri møtt hverandre før.

For Varg Veum blir jakten på å finne ut hva som har skjedd med Emma også en reise tilbake i tid. Etterforskningen avdekker halvt fortrengte ugjerninger og oppmagasinert hat, og førerVeum på sporet av et fellesskap som utfolder sin livsfarlige virksomhet i internettets dunkle anonymitet. Møtet med storesøsteren skal også komme til å vise Veum ukjente sider av hans egen forhistorie.

Terningkast 5: «I Storesøster forvalter også Staalesen arven fra Amalie Skram på beste vis. Begge forfatterskapene problematiserer muligheten for å velge fritt hvordan livet skal leves, når man er sjelelig skadeskutt fra barnsben av. I Storesøster inkorporeres slike spørsmål i selve løsningen på kriminalmysteriet. Underveis serverer Staalesen en uforutsigbar krim som stadig overrasker, og hvor leseren føler seg omtrent (men ikke helt) like smart som Veum.»
Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende

Terningkast 5: «... mer enn nok til å fengsle både skurkene og oss. Nok en gang.»
Per Randers Haukaas, Bergensavisen

Terningkast 5: «Staalesen viser også i denne boka at han er ein krimlitterær handverkar i første divisjon. (...) Varg Veum er den mest interessante personen eg kjenner til i norsk krimlitteratur.»
Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen

«(...) en kriminalroman som er blant de beste i serien om Varg Veum. (...) Han gir det en empatisk og edruelig behandling, noe som har resultert i en roman som langsomt bygger spenningen opp omkring en tragisk vending som ikke skal røpes her.»
Rune Hallheim, Aftenposten

Terningkast 5: «(...) et av de beste plottene Staalesen har servert.»
Helge Ottesen, Varden

Terningkast 5: «Aller best er at Storesøster trekker trådene tilbake til Staalesens store Bergens-trilogi (...). Veums jakt på savnet student blir også en jakt på hans eget opphav og skjulte familiehemmeligheter.»
Jarle Natland, Stavanger Aftenblad

«La det være sagt med en gang: Det er en fornøyelse i seg selv å åpne en ny krim av Gunnar Staalesen, og med en gang gjenkjenne det gode håndverket og den sikre intrigeoppbyggingen som kjennetegner denne norske krimveteranen. (...) Det er i møtet med mennesker, bokstavelig talt der Varg Veum står på trappen til mer eller mindre motvillige involverte, at Staalesen er på sitt aller beste. Så også denne gangen.»
Sindre Hovdenakk, VG

«Varg Veum holder koken.»
Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

«Gunnar Staalesen er en forteller av meget høy klasse!»
Audun Mosevoll, Dagen

Hør alle lydbøkene om Varg Veum:
- Bukken til havresekken
- Din, til døden
- Tornerose sov i hundre år
- Kvinnen i kjøleskapet
- I mørket er alle ulver grå
- Svarte får
- Falne engler
- Bitre blomster
- Begravde hunder biter ikke
- Skriften på veggen
- Som i et speil
- Ansikt til ansikt
- Dødens drabanter
- Kalde hjerter
- Vi skal arve vinden
- Der hvor roser aldri dør
- Ingen er så trygg i fare
- Storesøster
- Utenfor er hundene

Kommentarer

Han innfrir nok en gang med mange timer spenning. Og med Lasse Lindtner som oppleser er det en fornøyelse å være med Varg Veum på hans opplevelser
5

Gunnar Staalesen innfrir nok en gang med en bok det er vanskelig å legge fra seg. Og Lasse Lindtner leser med en innlevelse som er helt unik. Venter i spenning på mere Varg Veum:-D
5

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Bra, venter spent på neste bok
5

Dårlig! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
2

Jeg har sett han på TV-film, men aldri lest eller lyttet han. Dette ble en positiv opplevelse - Krim-litteratur med mening dette. Jeg hadde forhåndstanker om hvordan Staalesens krim-bøker ville være - men lettet og positivt overrasket ble jeg da forhåndsbedømmelsen ikke helt holdt stikk - Storesøster var ikke preget av vold, brutalitet og råskap som jeg hadde tenkt Varg Veum var eksponent for. Jeg liker (bare) krim med mening og krim med spenning uten unødig råskap og "fråtsing" i voldelige scener. Og plottet bør også omhandle meningsfylte temaer - og her var temaene både interessante og viktige - Storesøster ble en god og positiv opplevelse, og jeg leser/lytter gjerne flere Varg-Veum-bøker. Mer om denne i Reading Randi: http://reading-randi.blogspot.no/2017/01/tanker-om-bok-gunnar-staalesen.html
4

Bra! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
4