Hør et utdrag fra lydboka:

Svart daggry

4
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 4 (6 stemmer)
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Marika Enstad
Oversetter: Kjell Jørgen Holbye
Kategori: Krim og spenning
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Original tittel:Svart gryning
Serier:Olivia Rönning og Tom Stilton
Spilletid:12:46:15
Først utgitt:02.01.2015
ISBN Lydfil:9788242162038
ISBN CD:9788242159700

Cilla og Rolf Börjlind er blant de beste av skandinaviske krimforfattere, noe de virkelig beviser med «Svart daggry».

Olivia Rönning har valgt å vende tilbake til politiet etter et sabbatsår og har fått jobb i ordenspolitiet i Skåne. Da det lille lokalsamfunnet rystes av mordet på et barn, blir Olivia raskt trukket inn i etterforskningen.

Noen dager senere begås det et nytt drap, denne gangen rett utenfor Stockholm. Dødsfallet har klare paralleller til drapet i Skåne. Rikskrim kobles inn, og kriminalførstebetjent Mette Olsäter blir satt på saken. Sporene peker i retning av høyreekstreme miljøer.

Samtidig får den tidligere politimannen Tom Stilton en utklippsbok om det uoppklarte mordet på en tidligere luksusprostituert. Stilton var i sin tid ansvarlig for etterforskningen, men ble presset ut og har siden ikke klart å glemme saken.

Da det viser seg at et DNA-spor knytter sakene sammen, tar det hele en uventet vending. Mette Olsäter, Olivia Rönning og Tom Stilton må samarbeide for å bekjempe drapsmenn som ikke skyr noen midler i kampen for det de tror på.

«Börjlinds tilhører toppsjiktet av de nye krimforfatterne.»
Borås Tidning

«Historien er spennende fra første til siste side, og boken er umulig å legge fra seg. Mot slutten blir det direkte dramatisk, men det er troverdig skrevet. Slutten byr også på en vridning av det forløp vil har fulgt, som gjorde at den føltes overraskende uten å komme helt ut av det blå.»  
Tine sin blogg. Les hele omtalen her!

«I det hele tatt er dette en djevelsk god bok med tett spenning, engasjerende skildringer, en klar fortellerstemme, godt driv og et meget klokt budskap.Og nettopp derfor er 'Svart daggry' en bok jeg så absolutt vil anbefale.»
Omtale fra bloggen Heartart. Les hele omtalen her! 

Hør de andre lydbøkene om Olivia Rönning og Tom Stilton:
- Springflo
- Den tredje stemmen
- Svart daggry
- Sov du vesle spire
- Koldbrann

Kommentarer

Det jeg likte best med denne boken var skildringen av miljøene som var involvert - og ellers den uhygges-stemningen forfatterne greide å skape - den var veldig engasjerende skrevet, og vi får innblikk i en del miljøer som er nokså skremmende. At barnedrap, sekt-miljø og rasehets er å finne på små steder også, det har vi ofte fått dokumentert i media - så her fungerte realismen godt. Spenningen øker også ved at to saker kobles sammen - en gammel sak som Tom Stilton, en tidligere politimann, aldri har greid å slippe taket på. Det hele nøstes opp fra flere kanter - og alt blir klart for leseren til slutt. Mer i Reading Randi http://reading-randi.blogspot.no/2015/05/tanker-om-bok-cilla-og-rolf-borjlind.html
4

Første gang jeg hører en lydbok fra disse forfatterne, så var spent på hva jeg ville høre. Er definitivt ikke skuffet, og ønsker å høre mer! Kort fortalt favner plottet om både nynazisme og om arven fra et kunstnerisk kollektiv på 70-tallet, sammen med by møter land og godt politiarbeid. Til krim å være, er personene både interessante og verdt å bli kjent med. Håper det blir flere lydbøker frå Börjlinds!
5

Elendig! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
1

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Bra! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
4

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Lydbøker med Marika Enstad