Hør et utdrag fra lydboka:

Wienerbrorskapet

4.333335
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 4.3 (9 stemmer)
169,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Ivar Nergaard
Kategori: Krim og spenning
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:Aschehoug
Målform:Bokmål
Serier:Fredrik Beier-serien
Spilletid:11:33:03
Først utgitt:26.02.2015
ISBN Lydfil:9788242162144
ISBN CD:9788242170361

Ingar Johnsruds kritikerroste debutbok «Wienerbrorskapet» handler om den aller farligste form for ondskap. Den ondskapen vi gjør av godhet.  

Annette Wetre, den vakre og intelligente datteren til en ledende Krf-politiker, er forsvunnet. Sammen med sønnen på tre år er hun en del av den lukkede menigheten Guds Lys, som har isolert seg på gården Solro utenfor Oslo. Saken har knapt landet på skrivebordet til politietterforsker Fredrik Beier før Solro blir åsted for en bestialsk massakre. Da politiet finner et avansert underjordisk laboratorium, innser de at gården skjuler mørke hemmeligheter. Men hvilke? Annette er borte. Sekten er bote. Tilbake ligger bare lik.

Det viser seg at laboratoriet har forgreininger tilbake til andre verdenskrig og et internasjonalt brorskap av naziforskere, ledet av en norsk rasebiolog. Sammen med den unge PST-etterforskeren Kafa Iqbal står Fredrik Beier overfor en krimgåte som vokser til en storpolitisk thriller med endetidssekter og onsinnede konspirasjoner, hvor vår tids terror får næring fra nazitidens levninger.

Terningkast 6: «Her spruter det både med kroppsvæsker, serum og galskap, og actionscenene sitter som pistolskudd - midt i blinken. Først og fremst er det ren og skjær spenning som bærer boken fremover. Den er rett og slett usedvanlig godt skrevet, med en dirrende tone av undertrykt aggresjon i bunn. (...) Innenfor sin sjanger fremstår Johnsrud allerede som en fullbefaren veteran.»
Sindre Hovdenakk, VG 

«Med overbevisende letthet turnerer han en kompleks historie med tråder fra annen verdenskrig, til dagens Afghanistan og til en stressende politihverdag i Oslo. (…) som hardtslående actionforteller viser Ingar Johnsrud at han er forbi lærestadiet.»
Turid Larsen, Dagsavisen

«En skikkelig skremmende og ganske voldsom krim, men velskrevet og imponerende godt fortalt. Ivar Nergaard er en av mine favoritt-innlesere og han skuffer ikke denne gangen heller. Dette er perfekt lest inn! En høyspent krim som får deg til å sitte ytterst på stolen mens du lytter.»
Linn Helland Steier, Norli Hvaltorget i Sandefjord

Hør alle de spennende lydbøkene i serien:
- Wienerbrorskapet
- Kalypso
- Korset

Kommentarer

Dette er mitt første møte med Ingar Johnsrud. Naturlig nok, skjønte jeg, da jeg leste at han er debutant. Men det er det umulig å tro når man hører denne lydboka, for forfatteren fletter inviklede krimhistorier inn i hverandre som om han aldri har gjort annet. Og når min favoritt-innleser Ivar Nergaard sitter bak mikrofonen, kan man ikke annet enn å anbefale på det varmeste. Årets påskelytting!
5

Meget spennende.. Og når attpåtil min sambygding Ivar Nergaard er oppleser er det dømt til og bli bra..
5

Bra! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
4

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Akseptabel! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
3

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Bra! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
4

Bra! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
4

Nytt bekjentskap for meg innen kriminal-litteraturen - mye spenning her og mange viktige temaer blir berørt - og her er det virkelig action som vil falle i smak hos mange - Glimrende innlesing av Ivar Nergaard Her er det spenning og action, og det skjer mye – kanskje litt vel mye, og handlingen er innom mange viktige temaer, så som rasediskriminering, nazisme, homofili, religiøse sekter Tankevekkende og skremmende og tildels fengende lesing er det. Og innholdsmessig er vel ikke dette helt på "avveier"? Det ble faktisk stiftet et selskap for rase-hygiene i Wien i 1924:Wiener Gesellschaft für Rassenpflege - kanskje kommer ideen til Wienerbrorskapet fra dette? Mer om denne i Reading Randi https://reading-randi.blogspot.com/2018/06/tanker-om-bok-ingar-johnsrud.html
4

Bra! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
4

Lydbøker med Ivar Nergaard