Hør et utdrag fra lydboka:

Bølgerytteren og andre fortellinger

0
Ingen stemmer til nå
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Anders Ribu
Oversetter: Kari Bolstad
Kategori: Noveller
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Original tittel:Vågryttaren och andra berättelser
Spilletid:6:59:06
Først utgitt:08.11.2011
ISBN Lydfil:9788242143129

15 fortellinger, skrevet av en av Sveriges fremste krimforfattere. Johan Theorin og Lydbokforlaget har med denne boken valgt å støtte Leger uten grenser med ti kroner av hvert solgte eksemplar.

En ung gutt utfordrer naturkreftene med livet som innsats. Tre menn graver i en kirkeruin for å finne havets guder og deres legende vekster. En vandring blant gravhauger og fortidsminner vekker til live gamle spøkelser.  En tyv får betale dyrt for sin grådighet og ender der han minst ønsker det. En slede med menneskelignende skapninger glir forbi i natten i en liten by på Öland, og to unge kvinner er vitner.

Disse 15 fortellingene har aldri tidligere vært samlet i bokform. Ingen av dem har heller noensinne vært publisert på norsk. Hver enkelt historie har fått en introduksjon, skrevet spesielt for denne boken, der forfatteren forteller om hvorfor den ble skrevet. Det overnaturlige spiller en viktig rolle i fortellingene; her finnes elementer fra skrekk- og grøssersjangeren, science fiction og fantasy, men også små historier fra dagliglivet.

Johan Theorin er kjent og elsket for sine kriminalromaner fra den svenske øya Öland. Alle bøkene i Öland-serien finnes på lydbok:
- Skumringstimen
- Nattefokk
- Blodleie