Hør et utdrag fra lydboka:

Elefanten som forsvant

0
Ingen stemmer til nå
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Duc Mai-The
Oversetter: Magne Tørring
Kategori: Noveller
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Original tittel: Zou no shoumetsu
Spilletid:13:03:43
Først utgitt:18.02.2017
ISBN Lydfil:9788242164629
ISBN CD:9788242173096

De beste og mest populære av Haruki Murakamis klassiske, tidlige noveller.

I «Elefanten som forsvant» finner vi sytten av Haruki Murakamis mest kjente, tidlige noveller. Fortellingene utspiller seg som oftest i hverdagens velkjente miljøer, mot de realistiske kulissene av villaforsteder, bakgater og kontorlandskap. Men det er en verden gjennomsyret av sprekker, der det usannsynlige og hemmelighetsfulle lett kan bryte inn og forstyrre både fornuften og ro og orden.

En gammel elefant og mannen som passer den forsvinner sporløst, noe som også forrykker balansen i den betraktende fortellerens tilværelse. En mann oppdager at livet hans er i ferd med å invaderes av små tv-mennesker. Et ungt par føler seg nødt til å dra ut i det nattestille Tokyo for å rane et bakeri. Og hva kan skje, eller ikke skje, når man en vakker aprilmorgen treffer den hundre prosent perfekte jenta på gata?

Med humor og stor oppfinnsomhet skildrer Murakami fantasiene og drømmene som trives i skyggen av vaner og rutiner. Han har et skarpt blikk for samtidens mer absurde sider, men fortellingene preges også av et smittende vemod over tidens gang og over de kjærlighetstapene som følger med livet. Elefanten som forsvant viser oss en verden der grensen mellom virkelig og uvirkelig hele tiden forskyves – en verden som til forveksling likner vår egen.

Novellene i «Elefanten som forsvant» er skrevet i perioden 1980–1991, og er blant Murakamis mest kjente og viktigste fortellinger. Noen har vært en inspirasjonskilde til senere store romaner, og flere har vært filmatisert og dramatisert. Novellene er oversatt av Ika Kaminka og Magne Tørring.

Terningkast fem: «En samling noveller der forfatteren tar leseren med seg inn i det som best kan forklares som parallelle univers. Noen ganger kan forfatterens underfundigheter påkalle humoren -som i novellen Lederhosen. Andre ganger tenderer han mot det heslige og groteske, som i novellen Den dansende dvergen.»
Jan Åge Fiskum, Trønder-Avisa

Kommentarer

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5