Jern & metall

5
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 5 (2 stemmer)
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Ivar Nergaard
Kategori: Noveller
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Spilletid:3:29:27
Først utgitt:01.10.2018
ISBN Lydfil:9788242168634

«Jern & metall» er Levi Henriksens første novellesamling på ni år.

Trommesettet står klart på scenen, det er Leon Borgs trommer. Det er hans siste konsert, men han vet det ikke selv. Han er innhentet av glemselen.

Rebecca Bratberg ville ikke skille seg fra mannen sin. Men elske en annen, det ville hun. Nå er hun endelig hos ham.

Han er bygningsarbeider, har vært det i alle år. Hjelmen hans har form av en cowboyhatt, og han vil gravlegges i matboksen sin, den av blikk.

Levi Henriksen er tilbake med noveller om mennesker i hverdag, kamp og kjærlighet. Vi møter et knippe mennesker preget av den klokskapen livet har gitt dem. De har satset og tapt. De har vunnet og mistet. Felles for dem alle er at de fortsatt føler den indre varmen fra alt som en gang var.

Terningkast 5: «Skarpskodd og inntrengende. […] Det er langt mellom de som satser på noveller her til lands, og enda lengre mellom de som kan kunsten. Levi Henriksen er en av dem.»
Fredrik Wandrup, Dagbladet

Terningkast 5: «Henriksen gjør det så rett, så rett»
Cathrine Loraas Møystad, Østlendingen

«Storslagen skrivekunst. (…) Vi må antagelig tilbake til 1885 og Amalie Skrams novelle 'Karens jul' for å finne julefortellinger på samme nivå som Levi Henriksens julehistorier her i landet.»
Atle Christiansen, Aftenposten

«Det er en egen ømhet og varme over Levi Henriksen på sitt beste, med et rollegalleri av mennesker du tror på.»
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

Kommentarer

Ensomhet er tematikken, men den er på ingen måte deprimerende, for personene er så troverdige og de beskrives med en ømhet og varme. Les mer om hva jeg mener:https://kleppanrova.blogspot.com/2018/11/henriksen-levi-jern-og-metall.html
5

Årets beste novellesamling, denne må du lese! https://tinesundal.blogspot.com/2018/11/jern-og-metall-noveller-av-levi.html
5