Polarsafari

3.5
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 3.5 (2 stemmer)
49,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Kirsti Grundvig
Kategori: Noveller
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Spilletid:0:54:03
Først utgitt:01.04.2014
ISBN Lydfil:9788242161123

Anne B. Ragde er en allsidig forfatter som har skrevet både for barn, ungdom og voksne, romaner og noveller, skjønnlitteratur, krim og sakbøker.

Med trilogien fra slektsgården på Byneset utenfor Trondheim slo hun gjennom til et stort publikum, ikke minst takket være teater- og tv-versjonene av «Berlinerpoplene» og de to neste romanene i serien.

Hos mange av figurene hennes finnes en fandenivoldskhet som holder leseren fanget, samtidig som handlingen har markante spenningstråder. I mange av novellene hennes er det kriminelle og thrilleraktige enda tydeligere, og personkarakteristikken enda mer tilspisset og listig. Her handler det både om begjær, penger og status, og ikke minst om hevn; en følelse som hun selv kaller «en underkjent drivkraft».

Før hun debuterte for alvor som forfatter, skrev Anne B. Ragde masse spenningsnoveller, blant annet i A-magasinet og Vi menn. Samlingen «Noen kommer, noen går» inneholder mange av disse krim- og spenningsnovellene hennes. «Polarsafari», er en av dem, en grøssende, kjølig, men intenst dirrende fortelling som foregår på Svalbard.

«Jeg lyttet til Kirsti Grundvigs opplesning i åndeløs spenning, med en følelse av at alt kunne skje. Måten Grundvig betoner ordene, måten hun lar setninger henge litt i løse luften - alt dette bidrar til å øke spenningen i teksten. Og slutten - den er bare helt rå!»  
Omtale fra Rose-Maries litteratur- og filmblogg

«Jeg likte lydbokversjonen veldig godt; innlest med nerve og overbevisning! Med handling lagt til Svalbard, og natur og dyrevern som tema, kunne det for min del ikke bli feil! Anbefales!»
Omtale fra bokbloggen Bøker og bokhyller

Kommentarer

Dette er historien om en reklame-mann som har møtt veggen, og som drar til Svalbard for å finne ut hva han egentlig ønsker med livet sitt. Han blir innlosjert i ei øde fangsthytte, vel ustyrt med mat, wiskey og bensin. På Svalbard må man så klart ut på scootersafari, og på en av disse turene, oppdager han at det ikke bare er scooter-safarier som arrangeres; noen har utvidet "konseptet" og begynt med "polarsafari" i tillegg... Historien begynner ganske rolig, med naturskildringer og beskrivelser av en sliten sjel i en herja kropp, men det utvikler seg raskt til å bli dramatisk nok! Interessant tema i denne novellen, og Kirsti Grundvig leser så historien riktig kryper under huden på deg! Anbefales!!
4

Denne karakteren ble sendt inn via Lydbok appen!
3