Utgravningene i Rälla ødekirke

0
Ingen stemmer til nå
49,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Anders Ribu
Oversetter: Kari Bolstad
Kategori: Noveller
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Original tittel:Utgravningene i Rälla ødekirke
Spilletid:0:40:39
Først utgitt:01.04.2014
ISBN Lydfil:9788242161116

Svenske Johan Theorin er mest kjent i Norge som forfatter av de fire romanene fra Öland, den avlange øya utenfor den svenske sørøstkysten.

Dette er et landskap han kjenner godt fra sin egen oppvekst. I romanene «Skumringstimen», «Nattefokk», «Blodleie» og «Gravrøys» utnytter han både de store endringen i årstidene og øyas dramatiske geografi til å skape solide nordiske kriminalromaner, prisbelønnet både i Norden og ellers i verden.

Ved siden av å utforske kriminalitet og onde handlinger bruker han 'det uhyggelige' til å holde leseren fast: mørke, tåke, hemmelige rom, gamle sagn. Både spøkelser og overtro blander seg med hverdagsrealismen og får den moderne leseren til å grøsse skikkelig i godstolen.

I «Bølgerytteren» (2011), en samling kortere fortellinger, er det skumle og spøkelsesaktige helt oppe i overflaten. Lydbok-singelen «Utgravningene i Rälla ødekirke» kommer fra denne samlingen. I novellen, også den fra Öland, møter vi tre skakkjørte menn, som for å redde seg selv har startet en dristig utgraving i en gammel kirkeruin, like ved havkanten, på jakt etter noe magisk som kan snu skjebnen deres.

«... forfatteren har definitivt klart å skape en uhyggelig stemning, og man sitter definitivt igjen med en guffen følelse da det hele er over!»
Omtale fra bok-bloggen Bøker og bokhyller.

«De som har lest Johan Theorin sine bøker fra Öland, vet at han kan dette med stemninger. Så også i denne novellen, som leverer nerve fra første minutt.»
Omtale fra bok-bloggen Tine sin blogg.

Lydbøker med Anders Ribu