Hør et utdrag fra lydboka:

Akkurat passe

4
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 4 (1 stemme)
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Axel Aubert
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:Aschehoug
Målform:Bokmål
Spilletid:2:37:03
Først utgitt:03.09.2018
ISBN Lydfil:9788242168092
ISBN CD:9788242174550

En liten fortelling om nesten alt.

På sin første studiedag kommer Albert inn i pauserommet på Universitetet i Oslo. Foran en kaffeautomat legger han merke til ei jente - Eirin. De har aldri møtt hverandre før. Likevel skvetter begge idet de får øye på hverandre.

37 år senere, i april 2009, er Eirin på en kongress for ferskvannsbiologer i Melbourne, og Albert er alene når han mottar en uhyggelig beskjed fra Marianne. Kan han leve videre med det han har fått vite? Han tar seg opp til Eventyrhuset, Eirins og Alberts ankerfeste gjennom mange år. Her gir han seg selv en tidsfrist på 24 timer til å skrive om sitt eget og Eirins liv. I løpet av dette døgnet vil han ta sitt livs viktigste avgjørelse.

Terningkast 5: «Klokt om å være menneske.»
Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen

«Fin komposisjon med effektivt spenningsdriv. (…) Jostein Gaarder loser leseren gjennom en spennende fortelling. Alt i alt er det blitt en fin liten bok ...»
Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

«Store spørsmål får akkurat passe svar i Jostein Gaarders nye roman. Den begynner i det lille livet og utvider perspektivet mer og mer, og blir med utvidelsen også til en bedre og bedre roman. En sånn bok som får leseren til å ville å leve ved å minne om at vi skal dø: «Vi har rast igjennom rommene som en illevarslende vind. Det var den vi aldri snakket om, den lumre, spøkelsesaktige vinden.»
Kenneth Moe, Aftenposten

Kommentarer

på alle måter. Etter mange år uten at jeg ofra denne forfatteren særlig mange tanker, ble denne lille fortellingen om nesten alt et hyggelig gjensyn. I kjent Jostein Gaarder-stil får man en akkurat passe blanding av filosofi, univers, stjernestøv, tilfeldigheter og hemmeligheter. Boka er dessuten akkurat passe stemningsfullt lest av dyktge Axel Aubert. Anbefales av alle som ønsker seg et akkurat passe avbrekk fra en overfladisk hverdag med høye skuldre.
4

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Lydbøker med Axel Aubert