Hør et utdrag fra lydboka:

Angrep fra alle kanter

4
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 4 (4 stemmer)
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Tore Renberg
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Serier:Teksas-serien
Spilletid:14:27:49
Først utgitt:01.09.2014
ISBN Lydfil:9788242161253
ISBN CD:9788242158390

Tore Renberg er tilbake! «Angrep fra alle kanter» er nominert til Bokhandlerprisen 2014!

Den briljante Sandnes-gutten Ben er fed up av sin gjerrige far og sin psykotiske mor. Han er lei av å sniffe bensin med storebroren Rikki bak det nedlagte speiderhuset. Nå har han en sommerfgulkniv i lomma og vil sette himmel og helvete i bevegelse for å skaffe seg et nytt liv.

Seksten kilometer lenger nord ligger verdens rikeste by, Stavanger. Der bor Hillevågsgjengen: onkel Rudi, Jan Inge og Cecilie. De lever utenfor loven. De er KrF-fans, digger heavy metal og gir blanke i oljesamfunnets regler. Det eneste de mangler er et brekk som gir store penger.

Sammen med sin skremte storebror Rikki forlater Ben barndomshjemmet og legger ut på en reise som skal bli katastrofal for enkelte og skikkende for andre.

Det er oktober i Rogaland. Jorden drønner. Pengene knitrer. Pariserhjulet dreier. Stakkars barn av regnbuen.

Med den potente og amoralske thrilleren «Vi ses i morgen» fornyet Tore Renberg spenningsromanen, til stor applaus hos lesere og kritikere. Den var første bok i Teksas-serien. «Angrep fra alle kanter» er andre bok.

Terningkast 5: «Han peprer fremdeles sine lesere med haglskurer av blytunge problemstillinger og glødende metaforer, og sitter støtt i salen der andre forfattere ville ha blitt kastet av sine sosialrealistiske kjepphester alt i første kapittel … Språket er et herlig villniss av lokale slanguttrykk, anglifiseringer, 'krøsja' sanger og filmreplikker. Mange visuelle og burleske scener er en uinnpakket gave til enhver regissør … Djises Renberg - jeg tar gjerne en porsjon til.»
May Grethe Lerum, VG

«Ypperlig om Stavangers skyggeside. Tore Renbergs mange lesere har gode timer i vente i lesekroken»
Ole Kallelid, Stavanger Aftenblad

«fengande, morosam, rørande, usannsynleg, rotete, velkomponert og underhaldande. Renberg sender på mange frekvensar ... Angrep fra alle kanter er ei forrykande historie om eit usannsynleg fargerikt persongalleri som gjer sitt beste for å overraske lesaren på ny og på ny. Dette var moro»
Marta Norheim, NRK P2

Hør de andre lydbøkene i Teksas-serien:
- Vi ses i morgen
- Angrep fra alle kanter
- Skada gods

Kommentarer

Oppfølgeren til Vi ses i morgen kom ut ett år etter den første boken om Hillevåg-gjengen. Sannelig greide Renberg å gjenta suksessen fra året før - bok nummer to er minst like god som den første. Og så flott at forfatteren selv leser boken. Jeg tolket ”Angrep fra alle kanter” som et uttrykk for at her kommer det mange kjepper i hjulene for disse ulykksalige menneskene – som lever slike nedverdigende og kaotiske liv, men som sikkert ønsker å få livene sine inn i andre baner – men det er ikke så lett når man er ”angrepet fra alle kanter.” Mange vil vel betrakte Renberg som en sosialrealistisk forfatter med kollektivromanen som uttrykksform her – skildrende det kollektive i en gruppe mennesker på skyggesiden, en gjeng ”have-nots” som desperat kjemper for å ende opp som ”The haves” – og dette er vel tyngdepunktet i roman-serien slik jeg ser den, men jeg velger også å lese enkelt-karakterenes ”lidelses-historie” - å se Jan Inge gjennom hele serien som det strevende, ulykksalige menneske han er, Rudi likeså og Cecilie – og flere av de andre karakterene. Og så følger vi de alle videre i neste bok – med den høyst talende tittelen ”Skada gods”. Mer i Reading Randi https://reading-randi.blogspot.no/2017/10/tanker-om-bok-tore-renberg-angrep-fra.html
5

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Dårlig! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
2

Og kjempefint lest av Renberg selv.
4

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Lydbøker av Tore Renberg

  

Lydbøker med Tore Renberg