Hør et utdrag fra lydboka:

Anna og kjærligheten

4.333335
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 4.3 (3 stemmer)
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Birger Emanuelsen
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Spilletid:4:32:30
Først utgitt:11.05.2016
ISBN Lydfil:9788242163523
ISBN CD:9788242172136

Er det egne eller andres valg som blir avgjørende i et liv? Og er det noen gang for sent å finne kjærligheten?

I arbeidet som jordmor har ikke Anna Bergseng én eneste sykedag. Aldri gjør hun feil. Hun er den trygge, veteranen, den de yngre kollegene ser opp til. En kveldsvakt tidlig om høsten går hun på jobb med feber. Da skjer det endelig. For andre gang i sitt liv vakler hun.

«Anna og kjærligheten» er en historie om håp og forandring. En fortelling om et liv du aldri har lagt merke til. Det lever i nabohuset eller i leiligheten under deg. Og det er større enn du tror.

Birger Emanuelsen har blant annet vunnet Ungdommens kritikerpris og Sørlandets litteraturpris. «Anna og kjærligheten» er hans fjerde utgivelse.

Terningkast 6: «En litterær maktdemonstrasjon, så elegant og medrivende, en ren oppvisning i dramaturgi og prosakunst ... et stort kjærtegn av en roman, om å gjøre det lille stort.»
Stein Roll, Adresseavisen

«Romanens styrke ligger i Emanuelsens mot til å analysere de virkelig store følelsene og hans evne til å gjøre dette uten at det blir latterlig.»
Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

«'Anna og kjærligheten' er velformulert, vakker, sorgtung og original på sitt vis; om dette ordinære kvinnelivet som rommer så mange hemmeligheter.»
Cathrine Krøger, Dagbladet

Terningkast 5: «Emanuelsen har skapt et troverdig psykologisk portrett av usikkerhet, ensomhet og sårbarhet. Boka er forståelsesfull, vond og varm på samme tid.»
Vilde Imeland, Fædrelandsvennen

Kommentarer

En stille, vemodig og godt fortalt historie om livet, valgene, lengsel, savn og hverdagen. Les mer: http://kleppanrova.blogspot.no/2016/05/emanuelsen-birger-anna-og-kjrligheten.html
5

Vi blir kjent med Anna som jobber som jordmor på et sykehus. Selv om hun har passert 60 og er eldst av kollegene, er hun god venn med dem, og da spesielt Ida. Vi hører om hverdagslige aktiviteter, men blandet inn i dette "normale" dukker det opp historier fra tidligere i Annas liv. Spenningen øker når vi får høre om hennes mann, og etterhvert får vi høre om den kinkige situasjonen på jobben, som gjør livet vanskelig for henne. Tilbakeblikkene i Annas liv fortoner seg som en egen handling. Den er ganske fordekt, og man får bare i små drypp en anelse om hva det er som kan ha hendt henne. En fin historie som jeg måtte jobbe litt med å finne foran og bak på :)
3

En stillfaren, varm og intens historie om alt det viktige i livet, den store og den den lille kjærligheten-og ikke minst den umulige kjærligheten. Om vennskap, tap, tro, håp, misunnelse og kanskje kampvilje? Om det vi ikke sier og om det vi ikke vil se. Nydelig lest på arendalsdialekt!
5