Hør et utdrag fra lydboka:

Begynnelser

5
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 5 (4 stemmer)
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Jan Martin Johnsen
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:LBF
Målform:Nynorsk
Spilletid:9:32:41
Først utgitt:13.09.2017
ISBN Lydfil:9788242165411
ISBN CD:9788242173515

Livet må levast framlengs og forståast baklengs.

Miljøvernaren Terje ligg på sjukehuset etter å ha tatt sitt eige liv. Vi følger han bakover i tid, først som vaksen, deretter som ungdom og til slutt som barn. Gradvis blir vi kjente med ei sår familiehistorie, Terjes glødande kjærleik til naturen og alle vala han tok eller ikkje tok. Kvifor blir eigentleg livet som det blir, og kva er samanhengen mellom enkeltmennesket og det store kretsløpet vi alle er ein del av?

«Begynnelser» er ein vakker og svært aktuell roman om den komplekse menneskenaturen og naturen vi held på å øydelegge.

«Først da sommarfuglen letta frå raudkløveren og eg prøvde å følge han med blikket mens han flaksa med rykkvise sikksakkbevegelsar innover i skogen, merka eg at auga mine var fylte opp av tårer. Vi menneske burde utvide nestekjærleiksbodet, tenkte eg, vi burde leve slik at dei andre artane saknar oss den dagen vår art er borte frå kloden.»

«Tiller har skrevet en av høstens beste romaner.»
Silje M. S. Norevik, Bergens Tidende

Terningkast 6:«Intens og troverdig.»
Guri Hjulstad, Trønder-Avisa

Terningkast 5:«Krypende desperasjon (…) hjerteskjærende og eksistensielt opprivende.»
Sindre Hovdenakk, VG

Terningkast 5:«Sterk roman fra trøndernes største dikter siden Olav Duun (…) Romanen er vakker, tragisk og tankevekkende. Psykologisk sett er den sylskarp og nådeløs. Men den er samtidig varm og poetisk.»
Fredrik Wandrup, Dagbladet

Terningkast 5:«Tiller har skrevet en sår og beinhard fortelling om en forfallen mann i en familie på randen. Det er gripende og ubehagelig lesning rispet med Tillers etter hvert velkjente klo.»
Stein Roll, Adresseavisen

Terningkast 5:«Blå-dyster og god (…) både morer og rystar.»
May Grethe Lerum, Bok365

«Denne romanen har alt (…) Rått og vakkert (…) Det virker som om Ibsen lusker rundt i kulissene (…) gåtefull og nervepirrende.»
Ingunn Økland, Aftenposten

«Tillers bøker er like sosiologisk som psykologisk samansette, og på den måten gode (…) Dei naturmytiske scenene kan minne om Jon Fosses språk og bildebruk (…) utvidar og fortettar skildringar av arv, miljø og slekters gang i en roman på heilt øvste hylle i forfattarskapen.»
Margunn Vikingstad, Morgenbladet

«Svartglødande romankunst (…) Tiller er noregsmeister i kunsten å skildre ekstremt forknytte, forstilte og fortvilte menneske.»
Marta Norheim, NRK

«… hjerteskjærende og psykologisk skarpt (…) Det er knapt noen annen forfatter her i landet som så overbevisende bruker den trivielle og banale dagligtalen til nådeløst å avdekke mellommenneskelige relasjoner.»
Turid Larsen, Dagsavisen

Kommentarer

Carl Frode Tiller har gjort det igjen - skrevet årets bok. Jeg lyttet den, og kunne ikke legge den bort før jeg kom til "begynnelsen" - glimrende innlest av Jan Martin Johnsen. Romanen er jo litt av et eksperiment - begynnelsen er romanens slutt og vi går gjennom Terjes, hovedpersonens liv fra "slutten" og til begynnelsen - Og "Begynnelser" hva er nå det? Et forsøk på å finne ut hvordan Terje ble slik han ble? Eller kanskje også i den større sammenheng - livet på jorden, begynnelsen til artenes opprinnelse, evolusjon og utryddelse av arter og miljøvern? - Jøss! Dette er stort, dette er sammensatt, dette er komplisert og utrolig spennende. Mer bokomtale kommer i Reading Randi senere Foreløpig viser jeg bare til møte med forfatteren i Litteraturhuset: https://reading-randi.blogspot.no/2017/09/tanker-om-bok-carl-frode-tiller-fra.html Etterord: Begynnelser er en roman man ikke glemmer så lett - jeg har lyttet den to ganger, og føler enda det er mye jeg har oversett. Den var vanskelig å omtale, men jeg har gjort et forsøk i Reading Randi: https://reading-randi.blogspot.no/2017/09/tanker-om-bok-carl-frode-tiller.html
5

Denne lydboka er fantastisk, både ideen, komposisjonen og tematikken i boka les mer: https://kleppanrova.blogspot.no/2017/10/tiller-carl-frode-begynnelser.html
5

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Begynnelsen er den definitive slutten, og slutten er begynnelsen. Tiller er utvilsomt en av våre absolutt beste på å skildre menneskenaturen, og som tidligere er det både ubehagelig, hjerteskjærende og tankevekkende å høre en roman han er ansvarlig for. Når oppleseren i tillegg er så dyktig og passende som han er her, er det bare å bøye seg i hatten!
5

Lydbøker med Jan Martin Johnsen

  

Fra

199,-174,-
Kjøp