Hør et utdrag fra lydboka:

Bjørnekvinnen

4.5
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 4.5 (2 stemmer)
289,-253,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Charlotte Grundt
Oversetter: Andreas Eilert Østby
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Original tittel:Björnkvinnan
Spilletid:7:34:03
Først utgitt:02.04.2020
ISBN Lydfil:9788242184603

En altoppslukende roman som gir et historisk perspektiv på hva det vil si å være kvinne!

 I 1542 reiser den unge, franske adelskvinnen Marguerite de la Rocque på en ekspedisjon til Nord-Amerika. Underveis oppstår en skandale, og som straff etterlater de henne på en øy. Hun overlever de mest krevende forhold, og omsider vender hun tilbake til Frankrike.
 I vår egen tid hører en forfatter den spektakulære historien hennes, og blir som besatt. Noe i adelskvinnens historie minner om forfatterens eget liv, og snart veves fortellingene deres sammen til en beretning om å skrive, om kvinners rolle i sin egen fortelling, om den forfatteren en gang var og hvem hun nå er blitt.
 Karolina Ramqvist er en av de mest innflytelsesrike svenske forfattere og feminister i sin generasjon, og i "Bjørnekvinnen" skriver hun en altoppslukende metaroman om eksil, ensomhet og det å være kvinne.

Kommentarer

Jeg likte boken godt, den er finurlig snekret sammen av alle kildene som skildrer den historiske biografien, og nåtidshistorien om selve skrivingen. Charlotte Grundt leser veldig godt, hun har dreis på fransken. https://tinesundal.blogspot.com/2020/04/bjrnekvinnen-av-karolina-ramqvist.html
4

får problemer med konsentrasjonen fordi hus, hjem og alt rundt en har sine daglige behov. En metaroman. Les merom hva jeg synes: https://kleppanrova.blogspot.com/2020/05/bjrnekvinnen.html
5