Hør et utdrag fra lydboka:

Bli hvis du kan. Reis hvis du må.

5
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 5 (3 stemmer)
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Axel Aubert
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Spilletid:5:42:00
Først utgitt:23.01.2012
ISBN Lydfil:9788242143471
ISBN CD:9788242153555

«Bli hvis du kan. Reis hvis du må» er et modent debutantarbeid med et finstemt litterært uttrykk. En sår og varm bok med en stille desperasjon.

Tre unge barndomsvenner – Tarjei, Trygve og Kristian – beslutter å verve seg til de norske styrkene i Afghanistan. Ingen av de tre kommer tilbake. Hvorfor dro de egentlig? Hva med de som er igjen? Hvilke krefter påvirker våre veivalg – bli eller reise? Romanen handler om å vokse opp i, være omgitt av og bryte opp fra en trygghet som ikke lenger kjennes trygg.

For «Bli hvis du kan. Reis hvis du må» fikk Helga Flatland Tarjei Vesaas' debutantpris,Ungdommens kritikerpris 2011 og Aschehougs debutantstipend.

«En sterk debutroman som på samme tid er politisk og personlig, intens og inderlig.»
Sindre Hovdenakk, VG

« ... eit stort forteljartalent.»
Tore Skaug, Telemark Arbeiderblad

« ... Helga Flatland debuterer med en sterk bok.»
Cathrine Krøger, Dagbladet

Hør alle lydbøkene til Helga Flatland:
- Bli hvis du kan. Reis hvis du må
- Alle vil hjem. Ingen vil tilbake
- Det finnes ingen helhet

Kommentarer

Nå er jeg imponert! Jeg burde ikke bli overrasket, jeg har jo hørt så mye bra om denne romanen, men likevel - den overveldet meg. Det handler om mennesker, oppvokst i ei lita bygd, der de fleste livnærer seg av fjøs, skog og gårdsdrift, og vi får bli kjent med noen utvalgte. Tre gutter unge menn; Tarjei, Trygve og Kristian verver seg til de norske styrkene i Afganistan og ingen av dem kommer hjem igjen. Fortellerstemmene skifter mellom foreldre, guttene selv, søsken og venner og dette fortellergrepet er smart og lar oss se situasjoner og muligheter fra flere perspektiv. Jeg er så veldig, veldig, veldig fornøyd med at jeg har oppfølgeren; Alle vil hjem. Ingen vil tilbake, liggende klar, ferdig til å høres! Den skal jeg straksens sette på mens jeg koser meg med litt husarbeid! Det er fire forskjellige fortellerstemmer i denne romanen, og det har lydbokforlaget valgt å løse med fire som leser, det fungerte også veldig godt. Alt i alt - fint og flott og veldig imponerende fra en debutant som forresten var på Finnmark internasjonale litteraturfestival i Kirkenes i mars.
5

Fem romaner har hun kommet med og alle er gode - og alle finnes i lydbokutgave, det er bra. Debut-romanen fra 2010 var overraskende bra og ble godt mottatt. Bli hvis du kan. Reis hvis du må er den første romanen av "Afghanistan-trilogien" - handlingen og persongalleriet skaper nysgjerrighet hos leseren - det er enda to romaner i serien å se frem til. Selv om noen dro til Afghanistan og kom hjem i kister - så var denne romanen om noe langt mer enn krigen i Afghanistan..... Mer om denne i Reading Randi https://reading-randi.blogspot.no/2017/09/tanker-om-bok-helga-flatland-bli-hvis.html
5

Ei usedvanlig sterk og gjennomført lydbok. Alt er perfekt, fra historien, miljø, persongalleri, oppbygging, skiftene av fortellerstemmer og måten dette løses ved at det er fire ulike opplesere. Om vennskap, familiebånd, kjærlighet, usikkerhet, om å bli kjent med seg selv og sine innerste følelser, om å stå for sine valg og at valg alltid har konsekvenser, om tap og sorg og en hel masse andre ting! Skal du høre bare ei lydbok, bør du velge denne! Uforglemmelig, rett og slett.
5