Hør et utdrag fra lydboka:

Brente skygger

5
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 5 (1 stemme)
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Kirsti Grundvig
Oversetter: Linn Øverås
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Original tittel:Burnt Shadows
Spilletid:13:24:21
Først utgitt:20.08.2010
ISBN Lydfil:9788242141729

"Brente skygger" er en formidabel historie om svik og kjærlighet, fiender og venner - og hvordan et brudd alltid er begynnelsen på noe nytt.

Hiroko Tanaka står på en veranda i Nagasaki. Det er den 9. august 1945, Hiroko Tanaka er tjueen år gammel og dypt forelsket i mannen hun skal gifte seg med, Konrad Weiss. Da atombomben faller, tilintetgjøres alt Hiroko kjenner. Det eneste som er igjen, er de fugleformede brennmerkene på ryggen, en konstant og smertefull påminnelse om alt hun har mistet.

"Brente skygger" er et stort og gripende drama som krysser generasjoner, kulturer og kontinenter. Mellom atombomben over Nagasaki i 1945 og angrepene på World Trade Center i 2001, transporteres leseren fra det ene krigsherjede landskapet til det andre; fra koloniherrenes herskapsvillaer til storbyens slumområder, den afghanske ørkenenes treningsleir og de rikes utsikt over Manhattan.

Kamila Shamsie er født i Pakistan i 1973. Hun har skrevet flere romaner og har mottatt en rekke litterære priser. Brente skygger er hennes første bok på norsk.

"Det er ikke vanskelig å hente frem superlativer om Kamila Shamsies roman. "Brente skygger" er en overveldende fortelling; underholdende, intelligent og viktig."
Anne Cathrine Straume, NRK

"Dette er en velskrevet og litterær, men samtidig lettlest roman som formidler både politikk og historie uten at det oppleves som påtvunget. Underfundigheten og humoren er også med på å gjøre dette en god leseopplevelse."
Jorid Mathiassen, Bok & samfunn

Kommentarer

Vi kommer til kort når det gjelder samhandling og forståelse, mennesker mistolker hverandre og handler på en fatal måte som de ikke øyner konsekvensene av før det er for sent. Her viser forfatteren hvordan stereotyper og fordommer vi drasser rundt på, står i veien for forståelse og fruktbar sameksistens. I siste delen av romanen handler det også om det skillet som kom med 11.september i New York - mistro og fordommer og terrorfrykt avler hat. Shamsie har pekt på de negative konsekvensene av "post-11.september" - at de ekstreme kreftene har akselerert både i Europa og Pakistan, India og USA. Hun har vist oss tragedier med flyktninger og hjemløse, hun har skildret urettferdigheten som hersker i verden - men hun har også skildret en positiv og ressurssterk hovedperson, Hiroko - Boken gir et budskap om at menneskerettigheter og rettferdighet må vi aldri gi opp å drømme om eller kjempe for - Intens og god innlesing av Kirsti Grundvig Anbefaler denne tankevekkende romanen Mer om denne i Reading Randi - http://reading-randi.blogspot.no/2012/11/tanker-om-bok-kamila-shamsie-brente.html
5

Lydbøker av Kamila Shamsie