Hør et utdrag fra lydboka:

Bror din på prærien

4.8
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 4.8 (5 stemmer)
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Edvard Hoem
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:Forlaget Oktober
Målform:Nynorsk
Serier:Familien frå Rekneslia
Spilletid:11:56:25
Først utgitt:12.11.2015
ISBN Lydfil:9788242162618
ISBN CD:9788242171009

«Bror din på prærien» er ein slektsroman og westernroman, fortalt på same sanselege vis og i same poetiske språk som den lovpriste «Slåttekar i himmelen».

Eilert Knutsen er berre seksten og eit halvt år gammal da han går om bord i dampskipet i Kristiansund med kurs for Amerika. På kaia står far hans, slåttekaren Knut Hansen Nesje, blinda av tårer. Seks veker seinare bankar Eilert på døra hos tante Gjertine i Day County, Sør-Dakota.

Eilert er ein vakker ung mann, godt over seks fot høg, og jentene i det nye landet ser ikkje vekk, dei set snarare blikket rett på han. Da han kysser den dragande Jenny Mortenson, er det både med sterk lyst og frykt for å bli bunden. Han forsøker å la arbeidet styre han.

Det skal kome ei stor og gjennomgripande omvending i Eilerts liv, som om han har vore på fel spor. Etter tolv år som fri arbeidshand i Sør-Dakota, Minnesota og Wisconsin, bryt han opp – på same måten som 50 000 andre nordmenn – og startar på den lange reisa til Albertaprærien i Canada. Han tar land ved Hesteskoen i Donalda hausten 1905.

Heime i Norge ser Nesje at åra går, og han uroar seg for om han nokon gong skal få sjå sonen sin att i dette livet.

Høyr alle lydbøkene i Edvard Hoems kritikarroste familiekrønike frå Noreg og Amerika:
- Slåttekar i himmelen
- Bror din på prærien
- Land ingen har sett
- Liv andre har levd
- Jordmor på jorda

Kommentarer

En fantastisk historie. En vakker fortelling som jeg ble like så bergtatt av som boka "Slåttekar i himmelen". Jeg liker stilen og fortellingene til Hoem. Han er så nøyaktig i sine beretninger om håndverk og jordbruk og så presis på alle fakta opplysninger han kommer med, men dette blir aldri kjedelig. Les mer om boka på bloggen min http://kleppanrova.blogspot.no/2015/11/hoem-edvard-bror-din-pa-prrien.html
5

er en imponerende oppfølger! Miksen av fakta og fiksjon, historie og historier, forfatterens særegne stil og stemme gjør dette til en suveren lydbokopplevelse! Er det noe som heter "stillferdig hverdagsdrama", så er det her du finner det.
5

Fantastisk
5

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Bror din på prærien Har man lest/lyttet Slåttekar i himmelen så MÅ man bare få med seg denne også. Forfatteren leser selv - det er et ekstra pluss. Hvordan gikk det med de som dro for å finne The American Dream? Her får vi en vakker slektshistorie om de som valgte å dra i Hoem sin slekt, og fint var det å følge slåttekaren Nesje til det siste - men trist var det å føle sorgen til sønnen Eilert som "valgte bort" å dra hjem på besøk før det var for sent. En fin og varm slekts-roman som gir leserne kunnskaper som har relevans for de fleste norske familier - for det er historien til mange norske familier som fortelles her - de som dro og de som ble hjemme. Vi kan identifisere oss med dette. Mer om "Bror din på prærien" i bloggen: http://reading-randi.blogspot.no/2016/01/tanker-om-bok-edvard-hoem-bror-din-pa.html
4