Hør et utdrag fra lydboka:

Bursdagsgaven

4.833335
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 4.8 (6 stemmer)
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Hedda Munthe
Oversetter: Bente Klinge
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Original tittel:The Invention of Wings
Spilletid:13:56:25
Først utgitt:24.09.2014
ISBN Lydfil:9788242161277
ISBN CD:9788242158932

En uforglemmelig roman om vennskapet mellom en rikmannsdatter og en slavejente - og deres langvarige kamp for et verdig liv.

Charleston 1803: I den rike, hvite Grimké-familien er alle samlet for å feire datteren Sarahs elleveårsdag. Men da foreldrene presenterer den jevnaldrende slavejenta Hetty Handful som Sarahs bursdagsgave, sier hun bestemt nei. Som straff for upassende oppførsel må Sarah skrive til alle gjestene og be pent om unnskyldning.

For jenter i South Carolina skal ikke drømme om å avskaffe slaveriet, eller studere jus - de må konsentrere seg om broderi, håndskrift og bibel. Hetty Handful prøver på sin side å finne seg til rette i Grimké-huset, mens hun fabulerer om verden utenfor murene som omslutter slavegården.

«Jeg likte boka veldig godt, og jeg vet at det er mange bokelskere som er opptatt av dette temaet. Jeg føler meg sikker på at de vil finne en ny favoritt her. Anbefales varmt og hjertlig! I lydboka har de brukt to (dyktige!) innlesere for å markere at Handful og Sarah har hver sine historier å fortelle. Det fungerer veldig bra, gir ekstra liv og gjør kanskje historien mer truverdig.»
Omtale fra bloggen Bøker og bokhyller. Les hele omtalen her!

«Svært mange las Sue Monk Kidds 'Bienes hemmelige liv' med stor glede, og mange vil også få leseglede i 'Bursdagsgaven '.»
Torill Myren, Sunnmørsposten 

«En glødende, mer og mer intens historie om to kvinner bundet sammen som husfrue og slave ... En tankevekkende påminnelse om hvorfor landet ennå har arr etter slaveriet»
USA Today

«Sue Monk Kidd har skrevet en bok som vil endre måten vi snakker på. Det er ikke mulig å lese denne boken uten å tenke nytt om kvinners status og alle de glemte heltinnene som spilte en rolle for å ta oss dit vi er i dag.»
Oprah Winfrey

 

Kommentarer

Alle som liker historieske romaner, kommer til å like denne! Her er det et stort persongalleri, med kvinner i mange av de viktigeste rollene: kvinnelig slave-eier, kvinnelige slaver, kvinnelige forkjempere for avvikling av slaveriet og innføring av likestilling. Lærerik, engasjerende, varm, hjerteskjærende, rørende, rå, humoristisk- den har alt, inkludert to meget dyktige innlesere. En av årets absolutte høydepunkt på lydbokfronten!
5

Anbefales.
5

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Bra! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
4

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5