Hør et utdrag fra lydboka:

Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet?

4.6
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 4.6 (5 stemmer)
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Ingar Kristiansen
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Spilletid:19:15:39
Først utgitt:11.05.2016
ISBN Lydfil:9788242163578
ISBN CD:9788242172181

Personen du elsker er nesten bare vann.

«Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet?» er en roman om å være elsket og om å ville være usynlig. Om Færøyene, om romfart og månelandinger, om vanskelighetene ved å bygge en båt, om svensk popmusikk på nittitallet, om havet og dem som har krysset det.

Boka er oversatt til flere språk, og det har blitt laget en tv-serie basert på den

«En måneferd av en roman.»
Dagbladet

«Jeg var nesten sikker på at jeg hadde saltvann på fingrene da jeg lukket denne fantastiske romanen Jeg kommer til å tenke lenge på denne fortellingen.»
Adresseavisen

«Harstads språkfølelse er av de sjeldne, noe som gjør at 633 sider blir en smal sak å komme seg gjennom… Lyden av månestøv kommer nok til å bli sittende i meg lenge.»
Aftenposten

«Den er rett og slett en forbasket god roman, skrevet slik at man blir revet med.»
Vårt Land

«Johan Harstad er ekstremt god på å gjengi skrå tankerekker og slipper åpenbart aldri opp for pussige assosiasjoner ... en vennlig, tankevekkende bok.»
Dagens Næringsliv

Kommentarer

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Historien om Mathias fra Stavanger som foretrekker å våre nummer to fremfor den første og beste, er noe av det beste jeg har hørt i år. Den er nydelig innlest av Ingar Kristiansen, som har en rolig og ettertenksom måte å lese på, som passet godt her. Romanen endrer seg tilstrekkelig underveis, til at det aldri blir kjedelig, og måten også hovedpersonen utvikler seg, passer veldig godt. Skildringene av Færøysk kultur og natur er pirrende, og jeg misunner de som skal på ferie hit med det første. Disse skildringene er godt pakket inn i en hverdagslig handling, så romanen fremstår absolutt ikke som en turisthåndbok. Av grunner jeg ikke skal røpe blir Mathias på Færøyene en stund. Vi får aldri vite helt konkret hva det er med ham, og hvorfor han er som han er, men vi lærer mye om hvordan det er å leve med psykiske utfordringer og også om følelser rundt det å greie å ta imot råd og hjelp. Vennene han får på Færøyene har også sine historier, og spesielt Carl sin historie fra Srebrenica-massakren i 1995 var vond å lytte til.
5

har én ting til felles, forskjellen er kanskje at mens Buzz ble henvist til andreplassen, har Mattias valgt å være et lite, nærmest usynlig, men viktig tannhjul i det store maskineriet. De er personen ingen husker, evig usynlige. En sommer mister Mattias fotfestet, jobben og kjæresten, men hos Havstein og de andre beboerne i "Fabrikken" på Færøyene stabler han seg på bena igjen, og livet bare fortsetter og fortsetter, uansett om man vil eller ikke. En fantastisk fin lytteopplevelse der man blir kjent med sterke skjebner og dramatiske historier, lavmælt og stillferdig fortalt i en ettertenksom og reflekterende tone. Herlige personskildringer i heftig natur- uforglemmelig!
5

En virkelig spennende og fin fortelling om hvordan livet kan være for noen. Om forventningene og egne ønsker. Fantastisk flott skildret fra Færøyene, dit hovedpersonen drar etter at kjæresten har forlatt han og mistet jobben, da gartneriet gikk konkurs. Ikke la deg skremme at den er 19 timer, de fuker avgårde og man glemmer tiden. Les mer: http://kleppanrova.blogspot.no/2016/07/harstad-johan-buzz-aldrin-hvor-ble-det.html
5

Jeg har lest boken, sett TV serien og nå hører jeg på lydboken. Historien er fremdeles god men totalopplevelsen blir ikke bra når oppleser ikke har blitt instruert i uttaler av steder og navn. Jeg fortsetter å lytte, men med en liten bismak. Nå skal det nevnes at jeg har god kjennskap til færøysk språk, så derfor blir jeg kanskje lettere irritert over feil. Boken fortjener femstjerner med får tre på grunn av dårlig opplesing.
3

Lydbøker med Ingar Kristiansen