Hør et utdrag fra lydboka:

Dei som flyktar og dei som blir

4.5
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 4.5 (8 stemmer)
169,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Silje Breivik
Oversetter: Kristin Sørsdal
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:Samlaget
Målform:Nynorsk
Original tittel:Storia di chi fugge e di chi resta
Serier:Napolikvartetten
Spilletid:15:20:37
Først utgitt:08.03.2016
ISBN Lydfil:9788242163363
ISBN CD:9788242171993

I den tredje boka i Napoli-kvartetten, har dei to jentene frå «Mi briljante venninne» og «Historia om det nye namnet» blitt kvinner.

Elena giftar seg med ein akademikar og er ulykkeleg familiemor i Firenze, medan Lila kjempar for å overleve som lågtlønna fabrikkarbeidar, og tar del i 70-åras kamp for betre arbeidsvilkår og meir demokrati. Begge kvinnene har frå dei var barn forsøkt å unnsleppe livet i bydelen der dei vaks opp, eit liv i fattigdom og ufridom. No drøymer Elena likevel om det livet Lila har.

«Dei som flyktar og dei som blir» er ein roman om to kvinners liv i Italia på 70-talet, tiåret prega av arbeidarkamp, klassereise og kvinnefrigjering. Ein roman om eit vennskap som rommar kjærleik og hat, beundring og sjalusi, men som er så sterkt at ingen av dei to kvinnene er heilt seg sjølv utan den andre.

Napoli-kvartetten er eit storverk om vennskap mellom kvinner, men dette er også forteljinga om Italia som nasjon og dei gjennomgripande endringane landet gjennomgår frå 1950-åra og fram til i dag.

Terningkast 6:«Ypperlig oppfølging av sagaen om kvinnenes Napoli. Elena Ferrante skriver sterkt og viktig om språk og kamp.»
Jon Rognlien, Dagbladet

Terningkast 6: «Det er en trivsel når man som leser går inn de mange små scenene, tablåene, og en nesten overveldende følelse når man ser hvor Ferrante fører oss denne gang.»
Guri Hjeltnes, VG

Terningkast 5: «Napoli-kvartetten til Elena Ferrante er faktisk etfortsatt voksende fenomen. For hver bok som utgis, starter flere på bok én i serien.»
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

Terningkast 5: «Gjennom å gå tett på to italienske venninners arrete hverdager får Ferrante godt frem hvor brutalt nådeløst og samtidig vakkert livet kan fortone seg.»
Silje S. Norevik, Bergens Tidende

Høyr alle lydbøkene i Napoli-kvartetten til Elena Ferrante, bøkene alle snakker om:
- Mi briljante venninne
- Historia om det nye namnet
- Dei som flyktar og dei som blir
- Historia om det tapte barnet

Kommentarer

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Fascinerende. intenst, rått og avhengighetskapende. Flott oversettelse og glimrende lest!
5

Bra! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
4

Dårlig! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
2

Nå venter man i spenning på den siste boken av Napoli-kvartetten. Det har vært en jevn stigning på kvaliteten i disse bøkene synes jeg. Det er mye å tenke på og mye å lære også - Napoli med kvinnekamp og klassekamp og fattigdom m.m.ble levendegjort gjennom Ferrantes bøker - (hvem hun/han nå er....) Mer om denne i Reading Randi: http://reading-randi.blogspot.no/2016/09/tanker-om-bok-elena-ferrante-dei-som.html
5

et imponerende bilde 60-70tallet i Italia, les mer:http://kleppanrova.blogspot.no/2016/03/ferrante-elena-dei-som-flyktar-og-dei.html
5

Lydbøker med Silje Breivik