Hør et utdrag fra lydboka:

Den afrikanske farm

0
Ingen stemmer til nå
99,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Gørli Mathisen
Oversetter: Alf Harbitz
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Original tittel:Out of Africa
Spilletid:14:26:00
Først utgitt:02.10.2012
ISBN Lydfil:9788242144065

«Den afrikanske farm» er en av de mest fascinerende bøker i nordisk erindringsdiktning. Den kom ut første gang i 1937 og har senere, høyst fortjent, funnet og vunnet lesere over hele den vestlige verden.

Årene på farmen i Kenya sto alltid for Karen Blixen som de rikeste i hennes liv. Hun elsket naturen i Afrika, hun var betatt av dyreverdenen der og utviklet en eiendommelig kontakt med den innfødte befolkningen, som hun etter hvert ble leder, lærer, lege og dommer for. Og det var her hun møtte den mannen hun kom til å elske, Denys Finch-Hatton. Den afrikanske farm er en besettende og klok historie om en kvinnes sterke følelser for et kontinent og mannen hun elsker.

 

Boken dannet grunnlaget for Sydney Pollacks suksessfilm «Mitt Afrika» (1985), med Meryl Streep og Robert Redford i hovedrollene. Karen Blixen (1885-1962) er kanskje den mest leste og internasjonalt anerkjente danske forfatteren fra 1900-tallet. Dette skyldes særlig tre bøker som hun ga ut under pseudonymet Isak Dinesen: «Syv fantastiske fortellinger» (1934), «Vintereventyr» (1942) og «Den afrikanske farm» (1938). Ellers forteller anekdoten at da Ernest Hemingway mottok Nobelprisen i litteratur, sa han at prisen burde vært gitt til Dinesen – og ikke ham. Sin andre roman, «Gjengjeldelsens veier» (1944), ga Blixen for øvrig ut under nok et pseudonym, Pierre Andrézel.

Lydbøker av Karen Blixen