Hør et utdrag fra lydboka:

Den som ser

4.666665
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 4.7 (3 stemmer)
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Gørild Mauseth
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:Gyldendal
Målform:Bokmål
Spilletid:17:11:56
Først utgitt:05.08.2017
ISBN Lydfil:9788242165497
ISBN CD:9788242173591

Året er 1890, Dina Grønelv, skal gravlegges; hun overlevde aldri de store skadene brannen på Reinsnes ga henne.

I den fulle kirka står barnebarnet hennes Karna foran forsamlingen, og vitner om det som lå Dina på hjertet før døden: de to mennene hun tok livet av. Etter slik å ha bekjent farmoras synder, blir Karna stum, og lukker seg inne i seg selv. Verken faren Benjamin eller stemoren Anna kan nå henne, og tausheten omfatter også snart
forholdet dem imellom. Da Karna forsøker å ta livet sitt med kniv, tar Anna en beslutning: hun vil ta med seg Karna til hjembyen København og hospitalet der mentalt syke kan behandles.

Med det kan hun også legge avstand mellom seg og Benjamin, og tenke over hvem hun selv er og hva hun gjør med livet sitt. For å kunne følge utviklingen i Karnas skjøre sinn, tar hun seg arbeid i Hospitalets administrasjon, der hun også stifter bekjentskap med Karnas behandlende lege: reservelegen Joakim.

«Den som ser» er på en og samme gang en frittstående roman om skyld, soning og tilgivelse og en fortsettelse av den sterke historien om Dina Grønelv. Historien om den egenrådige kvinneskikkelsen Dina har siden utgivelsen av «Dinas bok» i 1989 fascinert flere generasjoner av lesere, og som i trilogien om Dina og hennes etterkommere folder handlingen seg ut i spennet mellom nordnorsk natur og københavnsk byliv.

«Når Wassmo svinger seg rundt, tar stoffet tak og jorden rister. Du og du. (...) På ett vis synes denne oppfølgeren å være ikke bare på høyde med, men bedre litterært enn Dina-bøkene. Vi står overfor en moden forfatter på topp.»
Guri Hjeltnes, VG

«I Den som ser overgår Wassmo seg sjølv. Dette er kort og godt stor litteratur.»
Marta Norheim, NRK

«Herlig litterær forførelse om etterkommere etter Dina, hovedpersonen i Wassmos trilogi fra for 30 år siden. En spennende handling gir også ettertanke om det å være menneske - på tvers av tid.
Hun kan å fortelle historier med et driv som gjør det vanskelig å legge fra seg boka, Herbjørg Wassmo.
I Den som ser frydes vi over gjenkjennelse, både i motiv og måten å fortelle på, fra bøkene om den fargerike Dina og det nordnorske miljøet som var en integrert del av hennes naturkraft.»

Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisen

«Herbjørg Wassmo kan fremdeles trollbinde leserne»
Cathrine Krøger, Dagbladet

Hør alle lydbøkene i Herbjørg Wassmos Dina-trilogi:
- Dinas bok
- Lykkens sønn
- Karnas arv

Kommentarer

Jeg har nå hørt alle fire bøkene i Dina serien og anbefaler at de leses etterhverandre. Denne 4. boka starter der nr3 sluttet. Les mer: https://kleppanrova.blogspot.no/2017/09/wassmo-herbjrg-den-som-ser.html
5

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

...trur eg...! Forfatteren imponerer stort hva gjelder forarbeid og grundighet. Kan ikke huske sist jeg leste/ hørte en historie som gav et like overbevisende tidsbilde. Peder seiler opp som en bauta og ny favoritt-karakter!
4