Hør et utdrag fra lydboka:

Den vidunderlige kjærlighetens historie

5
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 5 (1 stemme)
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Kai Remlov
Oversetter: Knut Ofstad
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Original tittel:Den vidunderliga kärlekens historia
Spilletid:10:33:12
Først utgitt:30.04.2010
ISBN Lydfil:9788242141248

I «Den vidunderlige kjærlighetens historie» blander Carl-Johan Vallgren det historiske med det fantastiske. Men først og fremst er «Den vidunderlige kjærlighetens historie» en kjærlighetsroman.

Helt siden Hercule Barfuss ble født på et bordell i 1813, har han vekket menneskers aysky. Hans kropp og ansikt er deformert og vanskapt. I tillegg er han født uten evne til å høre eller snakke. Men han har også fått en sjelden gave, nemlig evnen til å lese andres tanker. Det har gitt ham en voldsom og merkelig skjebne... og mange fiender. Hercule Barfuss glemmer aldri Henriette som ble født på bordellet samme natt som ham, og samhørigheten med henne blir ledestjernen for hele hans liv.

Carl-Johan Vallgren har skrevet en fantastisk roman. I ordets reneste og mest grunnleggende betydning.

«Kort sagt - en fantastisk roman i bokstavelig forstand - svært veloversatt - og formulert med en nesten like overnaturlig litterær kraft som de mange utrolige typene Vallgren formulerer.»
Cathrine Krøger, Dagbladet

«... en ren nytelse av en dyktig forfatters grep og sin fortelling -; eskapisme i sin reneste og beste form.»
Ane Farsethås, Dagens Næringsliv

«Denne romanen er et velfortalt eventyr, og man skal ikke fnyse av velfortalte eventyr, man skal bare lytte til dem. Vallgren forteller historien med total suverenitet.»
Simen Hagerup, Dagsavisen

Kommentarer

Jeg velger å se bort fra realisme i denne romanen - jeg greier bare å se den i et allegorisk lys. Konklusjon: Det som sitter mest igjen er en trolsk stemning - nesten som å stå foran et uutgrunnelig maleri. Og så glemmer man aldri underveis i lesingen: Dette er en kjærlighetsroman, og kjærlighetens veier er uransakelige - den trosser et grotesk, stygt ytre hos hovedpersonen, og lar oss se de indre kvalitetene. Monsteret og skjønnheten (om enn en prostituert) - den livslange kjærligheten - står sentralt i romanen. Det er en hyllest til kjærligheten - den store kjærligheten - den som omfatter både eros og agape - den som utholder alt... Dette er en av de romanene man ikke glemmer så lett. Gå ikke glipp av denne! Mer i Reading Randi: http://reading-randi.blogspot.no/2012/09/tanker-om-bok-carl-johan-vallgren-den.html
5