Hør et utdrag fra lydboka:

Der fire veier møtes

5
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 5 (3 stemmer)
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Ingrid Vollan
Oversetter: Turid Farbregd
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Original tittel:Neljäntienristeys
Spilletid:7:32:15
Først utgitt:10.03.2016
ISBN Lydfil:9788242163424
ISBN CD:9788242172044

Finsk slektsroman med handling fra 1890-årene og frem til vår tid.

I ei lita bygd i det nordlige Finland skiller den unge jordmoren Maria seg ut og blir gjenstand for folkesnakk. Hun er selvstendig, forsørger seg selv, og får datteren Lahja utenfor ekteskap.

Også datteren Lahja får et barn utenfor ekteskap. Men hun ønsker ikke å leve livet alene, slik som moren, og gifter seg med Onni. Etter Andre verdenskrig vender Onni hjem som helt. Men han finner seg ikke til rette i ekteskapet og søker seg stadig vekk. Mange år senere bor Lahja alene i det store slektshuset sammen med yngstesønnen Johannes og hans familie - i et hus der alt forblir usagt. Til slutt blir det svigerdatteren Kaarina som finner svarene  på familiens mange fortielser og løgner.

I denne originale og sterke finske slektsromanen skildres Maria, Lahja, Kaarina og Onnis liv fra 1890-årene og nesten fram til i dag med en sjelden innlevelse og kraft. På sinnrikt sett viser den fram de rommene vi bygger for oss selv, for familiene og drømmene våre.

Terningkast 6 "Der fire veier møtes sitter i etter endt lesing. [Kinnunen] får deg til å tenke gjennom hvorfor vi gjør som vi gjør sammen med andre mennesker, og kanskje spesielt i ens egen familie."
Anette Os, Fædrelandsvennen

Terningkast 5"En bok som ikke kan unngå å gjøre inntrykk på leseren. ... Kinnunen har en egen intensitet i språket, en følsomhet i skildringene og en varhet i situasjonene som løfter denne boken langt ut av triviallitteraturens dyp."
Sindre Hovdenakk, VG

Terningkast 5"Unikt formidlet slektskrønike fra eksotisk, men likevel hjemmevant miljø gjennom forrige århundre."
Ole Jacob Hoel, Adresseavisa

Terningkast 5"Tommi Kinnunnen er et uvanlig sterkt språklig talent. Han gnistrer, enten han gjengir sviende dialoger, maler kraftige tidsbilder eller dreier intrigen i uventede retninger."
Fredrik Wandrup, Dagbladet

 

Kommentarer

En fantastisk familiehistorie er denne boka. Kulturhistorie, om skam, taushet, osv les mer: http://kleppanrova.blogspot.no/2016/03/kinnunen-tommi-der-fire-veier-mtes.html
5

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Kinnunen gir oss mange glimt inn i en forståelse av hvorfor karakterene har endt opp slik de er og hvorfor relasjonene mellom dem har blitt slik. Her er de tre kvinnene lukket inne bak fire vegger i huset som Onnis bygde – de er sammen, men relasjonene er problematiske, og livene blir på en måte separate og ensomme. Og veiene møtes - og alle fire blir en del av "problemet" - det heter seg i familie-terapi at når en person innen familien har problemer, vil det gjelde hele familien og dynamikken i denne. Vakkert innlest av Ingrid Vollan Nå ser jeg frem til å lese Kinnunens neste roman – Lyset bak øynene – der følger vi en fra slekten, Lahja og Onnis sin blinde datter Helena Mer om denne i Reading Randi https://reading-randi.blogspot.no/2017/11/tanker-om-bok-tommi-kinnunen-der-fire.html
5

Elendig! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
1