Hør et utdrag fra lydboka:

Disse øyeblikk

4.333335
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 4.3 (3 stemmer)
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Gjertrud Jynge
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Spilletid:10:57:26
Først utgitt:02.09.2013
ISBN Lydfil:9788242160027
ISBN CD:9788242156525

Sterk selvbiografisk beretning fra Herbjørg Wassmo

«Disse øyeblikk» er en roman om en forfatters liv fra hun er helt ung til hun står frem som etablert kunstner. Herbjørg Wassmo skriver om vaklende selvtillit og kamp for å bli til noe, om drømmer og standhaftig vilje til å skape. Det er også historien om nær norsk fortid, utdannelse og familieliv i en brytningstid. Det handler om lengsel etter en kjærlighet hun ikke tror på, og om svik. Og om å være sårbar og innestengt i sin egen steilhet.

I boken møter leseren et raust og utfordrende nordnorsk landskap, og en forteller som både er spandabel, øm og til tider selvironisk, selv når det røyner på. Her tegnes bildet av en kvinne som gjør det hun ikke tør, som bryter absolutte tabuer og finner sine helt egne veier.

Det er skuespiller Gjertrud Jynge som leser «Disse øyeblikk». Jynge blir av mange fremhevet som en av landets dyktigste lydbok-innlesere.

Terningkast 5: «Intens oppvekstroman under harde kår i nord, utleverende og velskrevet.»
Guri Hjeltnes, VG

«Med «Disse øyeblikk» har Wassmo skrevet en modig og lidenskapelig fortelling - om et forfatterliv, et kvinneliv, et menneskeliv.»
Maya Trovik Djuve, Dagbladet

«Dette er en fantastisk lydbok! Gjertrud Jynge leser helt perfekt på alle måter. Både tempo, tonefall og uttale er helt riktig og innlesers stemme gjør historien levende og fargerik. Hun er en av de beste innleserne jeg har hørt.»
Linn Helland Steier, Norli Hvaltorget i Sandefjord

Kommentarer

Denne fabelaktige selvbiografiske romanen føyer seg fint inn i rekka med førsteklasses hådverk fra Herbjørg Wassmo! Boka blir nydelig lest av Gjertrud Gjynge- poetisk, presist og melodiøst. Her får lytteren Wassmos personlige historie i kronologiske korte scener og små øyeblikk. Et sted i boka forteller hun om en samtale og et møte med en annen forfatter, dikteren Sara, som i et foredrag sier at de ikke skal undervurdere leserne sine, at de gjerne kan holde tilbake det som blir for sterkt hvis det blir skrevet, og som leserne selv kan lese mellom linjene. Fantastisk!! Det er akkurat det Wassmo har gjort her! Med korte, presise setninger, hvor det uvesentlige og uviktige er skrellet bort, forteller hun sin historie, blottstiller seg og gir en fantastisk skildring av et kvinneliv. En historisk skildring av Norge fra slutten av femtitallet fram til i dag.
5

God roman der Herbjørg Wassmo forteller om sitt liv og sine foreldre, sine menn og bekjentskaper, langt unna Knausgårdnivå på utlevering av andre, likevel ærlig og sterkt. Jeg likte ærligheten, tempoet og ble forbauset enkelte ganger. Begeistret hørte jeg om hvordan hun reflekterte omkring det å være kvinne, både i de personlige relasjonene og på arbeidsplassene sine. Der menn alltid tar seg til rette og kvinner lar dem få gjøre det. Der det koster blod og tårer når man gir beskjed, men det var ikke noe alternativ for henne å ikke si ifra. Hvordan forfatterskapet hennes vokste frem, og hvor viktig forlaget og hennes første redaktør var for henne var også interessant. Gjertrud Jynge leser tydelig, men hun har en dialekt som får oss finnmarkinger til å ynke oss i undring. Tro meg – jeg har spilt denne lydboka for de fleste på jobb, mine venninner og min mann – og alle har reagert, uavhengig av mine føringer – så det er sagt. Det er som å høre en nordlending som er blitt østlandsk prøve å knote på nordlansk. Eller noe sånt – men hun leser jo tydelig og klart, og den der ynkinga slutter man jo fort med uansett. Men jeg måtte skrive det, for det er så mange som har skrytt Gjertrud Jynges opplesning så veldig langt opp i skyene, og jeg har en mistanke om at de som mener dette har trødd sine barnesko sør for Trondheim.
5

Akseptabel! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
3

Lydbøker med Gjertrud Jynge