Hør et utdrag fra lydboka:

Drep ikke en sangfugl

4.666665
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 4.7 (6 stemmer)
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Bodil Vidnes-Kopperud
Oversetter: Magli Elster
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:Aschehoug
Målform:Bokmål
Original tittel:To Kill A Mocking Bird
Spilletid:11:37:53
Først utgitt:17.06.2015
ISBN Lydfil:9788242162533
ISBN CD:9788242170927

«Skyt så mange skjærer dere vil, men husk at det er en stor synd å drepe en sangfugl.»

Dette er rådet sakfører Atticus Finch gir sine barn Scout og Jem mens han selv forsvarer en farget mann som er tiltalt for å ha voldtatt en hvit kvinne. Handlingen utspilles i en liten sørstatsby i 1930-årene, og voldsomme hendelser slår brutalt inn i de to barnas trygge liv - hendelser som gir dem et brått innblikk i de voksnes merkelige og fremmede verden. Gjennom barnas blikk skildrer forfatteren menneskers irrasjonelle holdninger til raser og klasseskiller med varme og nådeløs ærlighet.

«Drep ikke en sangfugl» (1960) ble en bestselger over natten. I 1961 fikk forfatter Harper Lee Pulitzer-prisen, og hun har også fått en rekke andre litterære priser og utmerkelser. Romanen er blitt en tidløs klassiker, den er oversatt til 40 språk og er solgt i over 30 millioner eksemplarer verden over.

Hør også:
- Sett ut en vaktpost

Kommentarer

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Bra! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
4

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Denne er akkurat så bra som alle skal ha den til! At historien fortelles fra et barns perspektiv, gjør den om enda bedre og mer troverdig. Anbefales sterkt for alle lydbokelskere, små som store. En opplagt favoritt for familier som skal på biltur f.eks. (Hvis folk drar på biltur lenger, da ;o)
5

En bok fortalt fra et barns perspektiv, fra 8 år gamle Scout på en undrende og veslevoksen måte. Spennende å høre om raseskillet, vaner, vennskap, uvennskap, skolegang og holdninger mellom medmenneskene i Alabama på 1930 tallet. Faren til Scout var advokat for en svart gutt som var beskylt for å ha forgrepet seg på ei ung jente, når dommen faller endres mye... Boka passer for alle aldre synes jeg. Den kom ut i 1960 og var en roman for voksene, men samfunnet, regler og toleransen er noe annet i dagens samfunn. Fantastisk bra bok, en bok man sitter og tenker tilbake på som en vakker historie, som ikke ender slik man vil, men slik virkeligheten var den gangen. Anbefales!
5

Lydbøker av Harper Lee