Hør et utdrag fra lydboka:

En moderne familie

4.6
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 4.6 (5 stemmer)
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Anna Bache-Wiig
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:Aschehoug
Målform:Bokmål
Spilletid:7:42:32
Først utgitt:01.08.2017
ISBN Lydfil:9788242165640
ISBN CD:9788242173744

Vinner av Bokhandlerprisen 2017. Hva er en familie når den går i oppløsning?

Foreldrene til Liv, Ellen og Håkon har holdt sammen gjennom to mannsaldre. Når far Sverre fyller sytti, spanderer han reise på hele familien med barn, svigerbarn og barnebarn til en feiring på den italienske rivieraen. Under festmiddagen kunngjør foreldrene plutselig at de har bestemt at de vil skille seg. Barna lytter med stigende vantro og skepsis. Er ikke dette selvrealisering på overtid?

Gjennom de tre søsknenes ulike fortellinger med ulike blikk får vi fortalt historien om den samme familien, om tilhørighet, oppbrudd, konsekvenser - og om hva som egentlig utgjør en familie.

Som få andre forfattere makter Helga Flatland å skrive om de nære mellommenneskelige relasjoner.

Terningkast 6: «Bravo Flatland (...) denne boka sitter som et blinkskudd.»
Cathrine Krøger, Dagbladet

Terningkast 6: «Det er et sus av Ingmar Bergman i dette portrettet av en helt vanlig familie; det loddes i dybden og rives i hjerterota.»
Maria Årolilja Rø, Adresseavisen

Terningkast 5: «Dramatikken i våre vanlige liv, dynamikken i relasjonene og hvordan en skilsmisse kan rykke oss ut av posisjon, er beskrevet med stor ømhet, farge og friskhet.»
Torborg Igland, Fædrelandsvennen

«Helga Flatland beviser på ny at hun er en usedvanlig skarp og klok observatør av mennesker.»
Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

 «… et ubehagelig nært familiedrama med et tema som angår oss alle. (...) En moderne familie er en av bøkene som bør leses.»
Janne Bjørgan, Hamar Arbeiderblad

«En moderne familie er en viktig roman som diskuterer mellommenneskelige utfordringer alle kan kjenne seg igjen i.»
Anne Cathrine Straume, NRK

Kommentarer

Helga Flatlands siste roman er en roman sikkert mange som har kommet i sjels år og alder, kan kjenne seg igjen i. Søskenkrangler og småting som holdes hemmelig er vel vanlig, men Flatland klarer å sette ord på tanke på en fin måte. https://tinesundal.blogspot.no/2017/08/en-moderne-familie-ny-roman-av-helga.html
4

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

I denne boka beskrives en ganske normal familie, med faider, sladdre og baksnakkelse. Særlig pga av at mor og far skal skilles når de har blitt 70 år. Søsknene reflekterer ulikt og dette er godt beskrevet. Les mer:https://kleppanrova.blogspot.no/2017/08/flatland-helga-en-moderne-familie.html
4

tankevekkende og velskrevet roman med sterke følelser og dyp menneskelig innsikt. Om hva en familie er, hva den gjør oss til og kanskje hva den får oss til å gjøre. Forbilledlig lest av tre dyktige skuespillere.
5

Jeg har likt alle romanene til Helga Flatland veldig godt - kanskje jeg likte denne best - eller kanskje jeg føler det slik fordi dette er den siste jeg leste. En hverdagshistorie, en ganske vanlig skilsmisse, noe gjenkjennbart for mange - Helga Flatland gir en interessant beskrivelse av familie-dynamikken i En moderne familie – temaene er flere, for å oppsummere: skilsmisse (da spesifikt blant eldre – som det sikkert kan bli flere av etter hvert fordi vi lever lengre nå) og forholdet foreldre barn, søsken-relasjoner, barnløshet og fertilitets-spørsmål, tenårings-tiden, frihet kontra forpliktelser, trygghet, savn og søsken-rivalisering – her er det mye gjenkjennbart for de fleste. Mulig mange vil synes at Helga Flatland legger altfor mye åpent og forklart for leserne i denne romanen, at hun ikke overlater så mye til lesernes funderinger og spørsmål – men jeg følte det ikke slik – jeg likte både innhold og komposisjon av En moderene familie, og jeg syntes den også ga meg mye å tenke på i etterkant. Jeg anbefaler den som en allmenngyldig hverdags-historie som vil interessere de fleste. Veldig bra opplesing av Anne Ryg, Anna Bache-Wiig, Jon Arne Arnseth Mer om denne i Reading Randi: http://reading-randi.blogspot.no/2017/10/tanker-om-bok-helga-flatland-en-moderne.html
5

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Akseptabel! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
3

Bra! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
4