Hør et utdrag fra lydboka:

Ensomheten i Lydia Ernemans liv

5
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 5 (1 stemme)
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Andrine Sæther
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Spilletid:4:01:27
Først utgitt:07.09.2015
ISBN Lydfil:9788242162717
ISBN CD:9788242171276

"Ensomheten i Lydia Ernemans liv" er en bemerkelsesverdig, nostalgisk og fortrøstningsfull roman, skrevet i et konsist, bevegende og usedvanlig rikt språk.

Lydia Erneman har vokst opp som eneste barn på et småbruk nord i Jämtland. Hun utdanner seg til veterinær og flytter etter noen år i Skåne til et lite tettsted i Norge. Vi følger Lydia i hennes virke som dyrlege, i gjøremålene som følger de skiftende årstidene og landlivets rutiner. Kontakten med foreldrene er sporadisk, for selv om Lydia lett vinner respekt og tillit for sin iherdighet, er det likevel som om hun er prisgitt ensomheten som den altomfattende betingelsen for sitt liv, en betingelse som kan slå et menneske til marken, men som like fullt er et utspring for lykke.

TILDELT BRAGEPRISEN 2014.
NOMINERT TIL KRITIKERPRISEN FOR BESTE VOKSENBOK 2014.
NOMINERT TIL UNGDOMMENS KRITIKERPRIS 2014.
KORTLISTET TIL P2-LYTTERNES ROMANPRIS 2014.

"Uvanlig vakker roman."
Anne Carhrine Straume, NRK P2

"Rune Christiansen har skrevet en makeløs bok."
Hilde Disen, Drammens Tidende

Kommentarer

Denne romanen handler om det lille, ordinære, "ensomme" livet - men var det så ensomt? Kanskje det var dette livet Lydia ønsket seg? Jeg la ikke merke til at hun drømte om noe annet liv. Den ensomheten som Rune Christiansen beskriver her, er ikke den ensomheten som mange frykter – dette er den sunne, gode ensomheten som enhver kunne ha godt av å oppsøke eller oppleve. Andrine Sæthers stemme passer perfekt til innholdet - en vakker historie som vi kan ta lærdom av - anbefales. Mer om denne i Reading Randi http://reading-randi.blogspot.no/2017/11/tanker-om-bok-rune-christiansen.html
5