Hør et utdrag fra lydboka:

Eplehagen

4.8
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 4.8 (5 stemmer)
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Karin Okkenhaug Seim
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Spilletid:11:21:39
Først utgitt:19.04.2016
ISBN Lydfil:9788242163509
ISBN CD:9788242172129

«Eplehagen»  er en dannelsesroman lagt til et skjebneår i norsk historie med en sterk, ung kvinne i sentrum.

Det er sommeren 1814 og urolige tider i Christiania. Den unge enken og apotekerdatteren Maren vil ut av byen og har fått arbeid som guvernante på prestegården i Asker. Her holder den karismatiske og engasjerte presten Høegh til.

Kronprins Karl Johan har varslet en større premie til det beste jordbrukstiltaket i Norge. Høegh har ansatt gartneren Carl til å anlegge en av de største eplehagene i landet og satser alt på å vinne konkurransen. Maren har stelt i apotekerhagen fra hun var liten og blir til uvurderlig støtte for Carl. Det vokser raskt fram sterke følelser mellom dem. Ikke alle liker dette, og de to møter etter hvert både motstand og illojalitet fra folk som burde være deres hjelpere. Maren får merke på kroppen hvordan livet brått kan ta nye retninger, og at ikke alt er slik det først ser ut. Men også at nye muligheter oppstår der man minst venter dem.

Terningkast 5: «Marianne Storberg gjør historien levende»
Elin Brend Bjørhei, VG

Kommentarer

For en nydelig roman, anbefales gjerne videre! Det litt forfinede språket romanen er skrevet i, og ikke minst stemmen til innleseren, passer godt til tiden romanen er lagt. Tidsriktig er også flere av detaljene underveis, som poteten for eksempel, som forsøkes innføres i bøndenes sortement. Måten menneskene forholder seg til hverandre er stemmer også med sånn det var i 1814, med underdanige kvinner som kun er opptatt av håndarbeide og etikette, og menn som er strenge overhoder for familiene. Nær sagt "selvfølgelig" finner vi i dette bildet en pike som ikke vil eller kan innordne seg denne kutymen. Det føles litt forutsigbart, men det var jo sånn det var så troverdig er vel det riktige ordet. Vil du lese mer om hva jeg synes: http://tinesundal.blogspot.no/2016/05/eplehagen-en-historisk-dannelsesroman.html
5

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

En engasjerende, og detaljrik roman med god framdrift og ingredienser som mørke hemmeligheter, kjærlighet, sjalusi, et trekantdrama, hevn, fattigdom og sykdom, rykter, håp og mismot, uventet rikdom, storslåtte framtidsvisjoner og smertefulle tilbakeslag. "Eplehagen" gir et autentisk og levende bilde av Norge på 1800-tallet, og en interessant beretning om hvordan tilfeldigheter kan bli avgjørende for hvilken retning livet ens tar. Det var artig å lese/ høre en så gjennomarbeida og god historisk roman lagt til vårt eget land, og ei tid de fleste av oss (forhåpentligvis!!?) har god kunnskap om, så denne er det lett å anbefale videre!
4

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

En skikkelig god historisk, feel-good roman. Les min omtale:http://kleppanrova.blogspot.no/2016/05/storberg-marianne-eplehagen.html
5