Hør et utdrag fra lydboka:

Fanny og mysteriet i den sørgende skogen

4.666665
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 4.7 (3 stemmer)
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Andrine Sæther
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Spilletid:3:10:52
Først utgitt:01.11.2017
ISBN Lydfil:9788242166371
ISBN CD:9788242174031

«Fanny og mysteriet i den sørgende skogen» er en både håpefull og dypt urovekkende roman.

Det besynderlige, de gangene Fanny tenkte på omstendighetene rundt foreldrenes bortgang, var at hun, til tross for det som voldte smerte, alltid følte seg så behersket, så likevektig, og de gangene hun senere så dem, i drømme altså, var det som om det gamle gjengangermotivet ble vendt på hodet: Da var det hun, en levende, som hjemsøkte de døde, da var det hun som forstyrret og kastet om på de dødes realiteter, som et fantom, som et skrømt i deres hinsidige eksistens.

Fanny er en ung, foreldreløs jente som prøver å leve som best hun kan, alene i en liten bygd. Dagene går med til enkle sysler: komme seg på skolen, reparere takrennen, hugge ved og holde ugresset nede. Men under de sørgmodige grunnvilkårene finnes eventyret, fullt av gjenstridige forestillinger og muligheter. Gjennom Fannys egenartede tilnærming til verden blir den tilsynelatende enkle historien en lignelse om vennskap, uavhengighet og overskridelse.

Terningkast 6: «Storslagen romankunst. Dette er en usedvanlig fin roman om de store livsspørsmålene.»
Are Hugo Stølan, VG

Terningkast 6: «Eventyraktig, drømmende og stolt fra en ung kvinnes stumt sorgmettede dager ... i et tydelig og prydelig, beint fram nydelig språk ...»
Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

Terningkast 5: «Christiansen skriver suveren prosa, i poetiske setninger som jeg aldri har lest før»
Stein Roll, Adresseavisen

«Rune Christiansen skriv med sikker stilsans og autoritet som løftar teksten til eit nivå norsk samtidslitteratur elles berre sjeldan når ...»
Merete Røsvik Granlund, Dag og Tid

Terningkast 5: «Eventyrlig om sorg.»
Maja Troberg Djuve, Dagbladet

«Christiansens sorgskildring trekker tråder mellom fortryllelse og forsoning ... Christiansen er også en ypperlig skildrer av øyeblikkene der du kjenner deg i kontakt med verdensaltet ... Stillferdig lykke er, her som før, et av Christiansens hovedanliggender»
Carina Elisabeth Beddari, Morgenbladet

Kommentarer

Det holder kanskje å si noe om kvalitete når den er nominert til Brageprisen. Les min omtale : https://kleppanrova.blogspot.no/2017/11/christiansen-rune-fanny-og-mysteriet.html
5

Fanny og mysteriet i den sørgende skogen er en utrolig vakker roman - nesten som en ”Høysang” om livet og døden. En vakker, poetisk roman - et drømmespill om liv og død - om virkelighet og drøm - Fanny er ung, men moden og reflektert. Å lytte til Andrine Sæther lese denne, skaper enda større grad av sanselighet. Mer om denne i Reading Randi https://reading-randi.blogspot.no/2017/11/tanker-om-bok-rune-christiansen-fanny.html
5

- og et aldri så lite sammensurium av natur og eventyr, ensomhet og kjærlighet, drømmer, sorg og søvnløshet. Absolutt en roman verdt å få med seg!
4