Hør et utdrag fra lydboka:

Fra vinterarkivene

0
Ingen stemmer til nå
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Marika Enstad
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:Forlaget Oktober
Målform:Bokmål
Spilletid:7:52:22
Først utgitt:26.10.2015
ISBN Lydfil:9788242162823
ISBN CD:9788242171412

«Fra vinterarkivene» er en akutt og dypt personlig roman som speiler forfatterens egen historie.

Merethe har tatt med seg familien og flyttet på landet. Her, på kontoret i huset bak jordene og veien, mellom lysende dager og netter uten søvn, skriver hun fram fortellingen om Mats, som hun lever sammen med. Det er fortellingen om en stor og altoverskyggende kjærlighet. Om hvordan det er å være så nær et menneske som ikke alltid ønsker livet. Om frykten, og om å holde seg oppe på tross av alt. I glassklare bilder av omgivelsene til personer som befinner seg i en slags eksistensiell nød og hjelpeløshet overfor livet, speiler forfatteren sin egen historie.

Merethe Lindstrøm debuterte i 1983. Siden har hun utgitt en lang rekke prisbelønte og kritikerroste romaner og novellesamlinger. Lindstrøm har etablert seg som en av de viktigste samtidsforfatterne i Norge i dag. Hun har blitt nominert til flere viktige litteraturpriser, og har fått bl.a. Doblougprisen, Kritikerprisen og Nordisk råds litteraturpis.

Terningkast 5: "Poetisk, skarpt og humoristisk om livets harde tak og monumentalt usentimentalt om kjærligheten som overlever alt (… ) skrevet med en overlevers skråblikk, en dyktig observatørs sylskarpe fokus og en språklig mesters poetiske nerve. «Fra vinterarkivene» er ikke minst en øm kjærlighetshistorie”
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

"Sterk og personlig beretning om et liv der angsten eter sjelen (… ) Merethe Lindstrøm vet hva hun gjør. Og hun gjør det godt”
Rune Hallheim, Aftenposten

"Lindstrøm skriver vakkert, nakent og rått i sin mest selvbiografiske roman til nå (…) Forholdet mellom lille Merethe og faren er særlig fint skildret (…) en litt ubestemt, men like fullt vakkert formulert kjærlighetserklæring til de nærmeste, til livet slik det er."
Maya Troberg Djuve, Dagbladet

"l Merethe Lindstrøms univers leves livet på grensen til det utholdelige, pakket inn som ren nytelse ... Det er en dvelende ettertenksomhet i det Merethe Lindstrøm skriver, og et stort alvor. Og de mange fine naturbeskrivelsene, antydende og fuglelette ... en sterk melding fra en forfatter som i usedvanlig grad behersker sine litterære virkemidler. Få forfattere kan som Merethe Lindstrøm vise fram livets skjørhet og smerte i en så rå og finstemt prosa"
Turid Larsen, Dagsavisen

Lydbøker med Marika Enstad