Hør et utdrag fra lydboka:

Frøken Island

4
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 4 (1 stemme)
269,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Kathrine Thorborg Johansen
Oversetter: Tone Myklebost
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Original tittel:Ungfrú Ísland
Spilletid:5:22:53
Først utgitt:05.11.2019
ISBN Lydfil:9788242183156

Året er 1963. Island har 177 000 innbyggere og én nobelprisvinner.

Bokens heltinne, Hekla, er en ung poet som kommer fra utkantstrøket Dalir. Etter å ha pakket de få eiendelene sine og en skrivemaskin, setter hun kursen mot Reykjavik. Der skal hun bli forfatter. Hun flytter inn i en leilighet sammen med den homofile barndomskameraten Jón John. Vennskapet styrkes av en felles opplevelse av utenforskap. Hekla skaffer seg en dagjobb slik at hun kan skrive om natten, i all hemmelighet. Slik må det bli i et samfunn hvor menn fødes som poeter og kvinner får tilbud om å være frøken Island. Allerede i konfirmasjonsalderen tar menn på seg den uunngåelige rollen som genier. Det spiller ingen rolle om de skriver eller ikke. Kvinner blir kjønnsmodne og får barn, derfor kan de ikke skrive.

Auður Ava Ólafsdóttir er en av Islands mest kjente og populære forfattere og ble tildelt Nordisk råds litteraturpris for romanen «Arr».

Kommentarer

En fin bok som sier mye om tiden på 60 tallet på Island og hvilken holdninger som var da. Har de endret seg? Les min omtale:https://kleppanrova.blogspot.com/2020/03/frken-island-av-audor-olafsdottir.html
4