Hør et utdrag fra lydboka:

Gösta Berlings saga

0
Ingen stemmer til nå
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Gisken Armand
Oversetter: Sissel Lange-Nielsen
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Original tittel:Gösta Berlings saga
Spilletid:13:57:13
Først utgitt:20.11.2008
ISBN Lydfil:9788242139207

En stor, livsbejaende og munster klassiker fra Selma Lagerlöf

Presten Gösta Berling står i fare for å avsettes fra sitt embede på grunn av sin drukkenskap. Fortvilet legger han seg til for å dø i en snøfonn, men blir funnet av den barske og karismatiske majorinnen på Ekeby. Den arbeidssky presten opptas i den brokete skaren av kavalerer som majorinnen holder seg med, og et muntert, sorgløst levesett tar til. Den vakre Gösta setter mange kvinnehjerter i brann, og brenner selv for kjærligheten og kvinnene. Lystige påfunn og romantiske episoder avløser hverandre, men under overflaten fremtrer en moralsk og sosial tendens i den høye vurderingen av arbeid, omsorg for Jorden og uselvisk kjærlighet. Gjennom hele fortellingen løper en vemodig innsikt i menneskets utilstrekkelighet og kjærlighetens forgjengelighet. Det grunnleggende temaet som fortellingen spinner rundt er spørsmålet om hvordan mennesket skal kunne være «både glade og gode» samtidig.

Selma Lagerlöf (1858-1940) er en av forrige århundres mest leste forfattere, og første kvinne til å motta Nobelprisen i litteratur. "Gösta Berlings Saga" var hennes store gjennombruddsroman i 1891 og har blitt lest og elsket av stadig nye generasjoner. Denne lydbokutgivelsen med Gisken Armand som innleser markerer 150-års dagen for forfatterens fødsel.

«Uimotståelig og helt umulig med sin høystemte stil og romantiske helter ... Svensk sagafortelling på sitt aller beste.»
Cathrine Krøger, Dagbladet