Hør et utdrag fra lydboka:

Gaven

4.5
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 4.5 (2 stemmer)
169,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Anne Ryg
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:Aschehoug
Målform:Bokmål
Spilletid:10:52:05
Først utgitt:15.09.2017
ISBN Lydfil:9788242166159

«Gaven» er en roman basert på livet til Anne Brannfjell, husmannsdatteren som ble Norges mest kjente kloke kone. Den er en fortelling om frykt og fortielse, men også om kjærligheten og tillitens plass i våre liv, og om mulighetene som åpner seg når vi våger å stå ved oss selv.

Siden hun var liten, har husmannsjenta Anne visst at hun er født med en gave, en evne til å se, og et kall til å hjelpe syke og lidende. I stedet for å være stolt over denne gaven, gjemmer hun den bort. Hun vil ikke være annerledes. Vinteren 1841 reiser Anne fra Vardal til Christiania for å tjene hos byens mest berømte gullsmed og hans unge, vakre kone. Hun har valgt den veien hun tror er den rette. Det eneste hun har med seg er noen tørkede planter, en sort bok og en hemmelighet.

Livet i Christiania er ikke som hun hadde trodd, og det er først da hun tror at hun har mistet alt, at Anne finner kraften til å stole på hvem hun er. «Gaven» handler om Annes kamp for å finne sin egen vei – og å våge å gå den. Det er en historie om dyp fattigdom, svik og krenkelser, men det er også en kjærlighetshistorie om mot, håp og om å finne veien hjem. Ellen Vahr er Anne Brannfjells tipp-tipp-oldebarn.

«Vahr har levendegjort en fascinerende og tydelig sterk kvinne som trosset frykt og fordommer, fulgte hjertet og gikk sine egne veier.»
Elin Brend Bjørhei, VG

Kommentarer

En historisk underholdningsroman som bygger på et virkelig levd liv, med hjertevarme, rørende medmenneskelighet samt intense og troverdige skildringer av levekårene og holdningene som fantes på midten av 1800-tallet. Boka gir et flott tidsbilde av Norge på midten av 1800-tallet. På mange måter var dette ei brytningstid, der gamle tradisjoner kjempet mot ny vitenskap, lek mot lærd, by mot land osv. Som alltid leser Anne Ryg fantastisk fint!
4

Akseptabel! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
3

En vakker opplesning av en ung jentes drømmer og hvordan livet utartet seg for henne som hjelper i Christiania, med sine urter og synskhet. Hun var like populær den gangen som vi kjenner Marcello Haugen eller Snåsamannen i dag. Les mer om henne her: https://kleppanrova.blogspot.com/2021/02/lydboka-gaven-av-ellen-vahr.html
5

Lydbøker av Ellen Vahr

  

Lydbøker med Anne Ryg

  
  

Fra

299,-262,-
Kjøp