Hør et utdrag fra lydboka:

Her hos de levende

5
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 5 (2 stemmer)
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Levi Henriksen
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Spilletid:7:53:43
Først utgitt:21.08.2017
ISBN Lydfil:9788242165367
ISBN CD:9788242173461

I «Her hos de levende» fletter Levi Henriksen sin egen fars historie inn i en roman om lånte hoppski, stjålne fiskestenger og varme hender, om å gå seg vill og finne hjem.

Huset som Hermann Henriksen bygde med sine egne hender er solgt og skal rives.
Hermann som i alle år arbeidet  i skogen, han som hopppet lengst av alle på ski. Og som da han var unggutt la planer om å drepe stefaren sin. Hvem var han egentlig.

Hermanns sønn har kommet til et vippepunkt i livet. Han har bruttt kontakten med sine nærmeste, og har tatt seg inn i det gamle og forlatte huset som faren bygde. Om farens oppvekst og dunkle fortid vet han lite. Med to gamle landskapsmalerier og en etterlatt 7de sans forsøker han å lime sammen brokkene fra farens liv. Og redde stumpene av sitt eget.

«Levi Henriksen er en suveren forteller. Han skriver enkelt og liketil, og kan anbefales også til folk som vanligvis ikke leser bøker.»
Atle Christiansen, Aftenposten

Terningkast 5: «Levi Henriksens nye roman er vakker, vond og veldig bra ... Levi Henriksen tegner vakre bilder med språket sitt. Det er poesi, det er rocketekster, det er stor språkkunst.»
Atle Nielsen, Bok 365

«Her hos de levende har en språkføring som glitrer. Henriksen skriver enkelt, men ­melodisk, det minner om Per Petterson. (…) Her hos de levende er en stor roman fordi den har funnet en tilnærmet optimal form for å stille­ de selvgranskende spørsmålene om hva som er godt i oss, og hva som er vondt. Hvor det lyse kommer fra og hvor mye mørke et menneske kan tåle før det selv er utslukket.
Levi Henriksen har levert en meget sterk søknad til betegnelsen «høstens roman».»

Kristian Hegertun, Vårt Land

«Det er vondt å lese. Og godt.»
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

«Varmt farsportrett»
Cathrine Krøger, Dagbladet

«Det er noe så renskåret og ikonisk over premissene i Levi Henriksens Her hos de levende.»
Bjørn Gabrielsen, DN

Kommentarer

Roman om det å føle seg utbrent som musikker og få ro og finne ut av seg selv. Bort fra alle forventninger og presset. Reflektere over hvem man er og hvorfor man er slik. Les mer på min omtale: https://kleppanrova.blogspot.no/2017/09/henriksen-levi-her-hos-de-levende.html
5

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

En reise - og en traumatisk gjennomgang av livet til foreldre og besteforeldre - med en spesiell hyllest til en høyt respektert og elsket far. I denne fortellingen om levd liv tegnes både onde og gode minner for leseren, og det i en vakker språkdrakt med melodiøse undertoner – hele romanen føltes nærmest som en lang og vemodig blues. .....hvordan det hele ender, skal ikke røpes her, men jeg likte slutten og jeg likte å være med på denne "reisen" - romanen ga mening og anbefales på det varmeste. Forfatteren leser selv og det skaper virkelig den rette stemningen for denne vemodige romanen. Mer om denne i Reading Randi https://reading-randi.blogspot.no/2018/04/tanker-om-bok-levi-henriksen-her-hos-de.html
5