Hør et utdrag fra lydboka:

Herre min hatt

4.5
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 4.5 (4 stemmer)
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Kyrre Haugen Bakke
Oversetter: Ellen Holm Stenersen
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Original tittel:Auta armias
Spilletid:7:27:36
Først utgitt:19.03.2015
ISBN Lydfil:9788242161901
ISBN CD:9788242159564

Gud er sliten. Han syns ikke han har fått til ting på svært lenge, faktisk ikke siden første verdenskrig. Han vil ha ferie og ber St. Peter og Engelen Gabriel sørge for å finne en vikar.

Sammen med det som finnes tilgjengelig av engler går de igjennom millioner av bønner. Paven og andre geistlige blir raskt sjaltet ut. Bønnene deres virker ikke ekte. Til slutt fester de seg ved kranfører Birger Ryynänen - hans ønske om at kona må bli mindre sjalu og humørsyk, er inderlig og oppriktig.

St. Peter besøker Birger i hans kranhus, og mannen takker ja til jobben. Og han ligger ikke på latsiden. I løpet av de fire månedene som går før Gud vender tilbake, har hans stedfortreder gjort store forandringer. Han har blant annet flyttet himmelen, vært i nærkontakt med djevelen og stoppet en tredje verdenskrig.

'Herre min hatt' er Paasilinna på sitt mest typiske, morsom og dypt alvorlig på samme tid. Som vanlig er forfatteren elegant, burlesk og syrlig når han skriver om oss mennesker.

Kommentarer

Arto Paasilinna har en egen evne til å skrive på en måte som både kan fornøye og forarge. Han skriver aldri kjedelig. Og denne boka er intet unntak. Det er noe av det beste han har skrevet. Lydboka fikk meg til å le høyt noen ganger. Derfor må jeg be om unnskyldning til den eldre damen på busstasjonen i Kristiansund, som fant det ubehagelig at gamlingen som satt ved siden av med en propp i øret og lo høyt for seg selv. Hun flyttet seg til den andre enden av lokalet. Det var ikke nødvendig, jeg lyttet bare til "Herre min hatt" på mobilen, og begynta å tenke på hva som hadde skjedd om Paasilinna skrevet om en annen kjent religion som har vært sterkt frammi i nyhetene de siste måneder og år... Boka anbefales på det varmeste! Egil Ingebrigtsen
5

Etter å ha vært en svoren krim lytter i de siste årene. Våget jeg meg inn på noe så dristig som å kjøpe en skjønnlitterær bok....skrevet av en Finne. Første gang for min del. Det angret jeg ikke på. Jeg lo hjertelig gjennom hele boken, utrolig gode og lattervekkende detaljer i beskrivelsen av Gud og hans rike. Dette med en undertone av alvor. Jeg lytter gjerne igjen til denne, dette for å få med meg alle litterære kromspring.
5

Bra! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
4

Bra! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
4

Akseptabel! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
3