Hør et utdrag fra lydboka:

Historia om det tapte barnet

4.81818
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 4.8 (11 stemmer)
169,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Silje Breivik
Oversetter: Kristin Sørsdal
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:LBF
Målform:Nynorsk
Original tittel:Storia della bambina perduta
Serier:Napolikvartetten
Spilletid:17:20:55
Først utgitt:05.10.2016
ISBN Lydfil:9788242163769
ISBN CD:9788242172266

Ei kraftfull avslutning på historia om eit livslangt vennskap.

«Historia om det tapte barnet» er den fengslande historia om to kvinner, den briljante, boklærde Elena og den lidenskaplege, ubereknelege Lila. Begge er no vaksne og har store dramatiske hendingar i livet bak seg. Begge slost ein gong for å komme seg vekk frå strøket der dei vaks opp – eit nabolag prega av vald og ufridom. Elena har gifta seg, flytta til Firenze, stifta familie og gitt ut fleire kritikarroste bøker. Men no har ho komme tilbake til Napoli for å vere saman med mannen ho alltid har elska. Lila, derimot, har aldri lykkast med å frigjere seg frå Napoli. Ho har blitt ein suksessrik bedriftseigar, men nærkontakten med den verda ho alltid har tatt avstand frå, set ho på prøve. Men Lila er ustoppeleg, uregjerleg, uforgløymeleg!

Med Napoli som bakteppe, ein by like forførande som han er farleg, i ei verd i dramatisk endring, er historia om eit livslangt vennskap fortald djupt ærleg og med ein briljans som saknar sidestykke.

Dei fire binda i denne serien utgjer ei lang og eineståande historie som lesarane vil vende tilbake til igjen og igjen, og som Elena og Lila sjølve vil dei kvar gong oppdage nye ting.

Den fjerde og avsluttande boka i Napoli-kvartetten stadfestar attesten New York Times har gitt forfattaren Elena Ferrante: «ein av vår tids største romanforfattarar».

Terningkast 6: «Det er bare å sette fram godstolen, rydde tid og lese Ferrante! Siste del i Napolikvartetten er besettende og dypt bevegende.»
Guri Hjeltnes, VG

«Elena Ferrantes fjerde Napoli-roman er et suverent verk»
Jon Rognlien, Dagbladet 

«Elena Ferrantes Napoli-kvartett er avsluttet, og det med stil. Jeg har sagt før at bøkene er en triumf for den realistiske romanen. Det står jeg ved.»
Leif Ekle, NRK 

Terningkast seks: «Den vidunderlig komplekse relasjonen dem imellom skildres stadig rikere, og de mørke og kompliserte sidene ved dype vennskap utforskes på et nivå som mangler sidestykke.»
Brita Strand Ragnes, Stavanger Aftenblad

Terningkast seks: «Det er blitt et enestående episk verk. Ikke fordi det er uten mangler, tilsynelatende unødvendige repetisjoner eller andre irritasjonsmomenter. Men fordi det er en sterk og gripende historie som favner noe personlig og unikt, noe tidstypisk og generelt for samfunnsutviklingen i Italia og verden i etterkrigstiden, samtidig som det er en tidløs historie om vennskap, solidaritet, sjalusi og rivalisering.»
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

Terningkast seks: «Verdig avslutning på Napoli-trilogien»
Kathleen Rani Hagen, Fædrelandsvennen

«... en besnærende og foruroligende fortelling om identitet og klasse, avhengighet og frigjøring, språk, skriving og moderskap.»
Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten

«Napoli-kvartetten er leseropplevelse av det sjeldne slaget. Ut av en gatestump i etterkrigstidens Napoli, vokser en bredt anlagt fortelling som vekker god, gammeldags leselyst, der den spinner rundt brennaktuelle temaer som kjønn, samliv, drift og begjær, og aldri taper samfunnet, politikken og klasseperspektivet av syne. I en tekst full av lidenskap holder Napoli-serien hodet kaldt og oversikten klar, og etterlater et et rikt register av følelser og refleksjon i leserens sinn.»
Liv Riiser, Vårt land

«Ferrante er ein særs verdig kandidat til nobelprisen i litteratur»
Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

«Fjerde og siste roman i Napoli-kvartetten er en rå og realistisk skildring av hvordan livet går videre for de to barndomsvenninnene. [...] Dette er en sterk avslutning av en legendarisk litterær kvartett vi garantert kommer til å gjenlese om noen år.»
Kvinner & Klær

Høyr alle lydbøkene i Napoli-kvartetten til Elena Ferrante, bøkene alle snakker om:
- Mi briljante venninne
- Historia om det nye namnet
- Dei som flyktar og dei som blir
- Historia om det tapte barnet

Kommentarer

Det skulle vært flere stjerner, for dette er toppen av fortellerkunst. Fortellingen er en livshistorie om to jenter som følges over fire bøker og seksti år. Den omhandler alt fra oppvekst, kjærlighet, troskap, ondskap, lykke og ulykke. En fantastisk bok som er strålende lest av Silje Breivik. Le mer: http://kleppanrova.blogspot.no/2016/10/ferrante-elena-historien-om-det-tapte.html
5

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Bra! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
4

Bra! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
4

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Når forfatter, oversetter OG innleser alle gjør fantastisk innsats MÅ resultat ble absolutt bra! I tillegg til nok en stor lydbokopplevelse, får man her grunnkurs i både historie, psykologi og sosiologi, så det er bare å gi seg over!
5

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

"Mysteriet" fikk vi presentert allerede i bok en "Mi briljante venninne" - det var Lila som var forsvunnet - og når vi kommer til veis ende, er så mysteriet løst? Er Lila kommet til rette? Og er livene til disse to "sammensveisede" venninnene falt på plass? Er identitetene deres stabilisert? Eller er det mer som er blitt borte eller forsvunnet enn det tapte barnet? - For de som enda ikke har lest denne siste romanen i Napoli-kvartetten: Noe av svarene finnes der etter hvert - om man funderer eller filosoferer så kommer man kanskje nærmere en "oppklaring" eller forståelse - om man ikke kommer til full klarhet i eksistensen eller sameksistensen til disse to venninnene - så er det vel kanskje fordi livet ofte er uutgrunnelig - ikke alle valg man gjør, eller handlinger man utfører i livet kan forklares eksplisitt alltid - slik er det vel her også - det ligger en mystisisme over denne roman-serien -og det er vel kanskje det som gjør den så spennende Mer i Reading Randi: http://reading-randi.blogspot.no/2017/01/tanker-om-bok-elena-ferrante-historia.html
5

Elena Ferrante har en utrolig innsikt i menneskesinnet, men også i Napolis sjel. Det er ingenting sentimentalt over det hun skildrer, men rå vold, skitt og fattigdom skildres med samme intensitet som tilhørigheten og fellesskapet menneskene i mellom. http://tinesundal.blogspot.no/2016/11/historia-om-det-tapte-barnet-av-elena.html
5