Hør et utdrag fra lydboka:

Hjertet er en ensom jeger

4.666665
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 4.7 (3 stemmer)
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Bodil Vidnes-Kopperud
Oversetter: Ragnhild Eikli
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Original tittel:The Heart is a Lonely Hunter
Spilletid:12:10:21
Først utgitt:20.10.2016
ISBN Lydfil:9788242163943
ISBN CD:9788242172440

En praktfull roman!

Det er de harde trettiårene. Fra sin kafé i en liten by i de amerikanske sørstatene følger innehaver Biff Brannon med på mennesker som kommer og går: Den sinte drukkenbolten, den svarte legen og borgerrettighetsforkjemperen, og Mick Kelly, ungjenta med de store drømmene og sin veldige lengsel etter skjønnhet. Alle søker de mot den døvstumme John Singer, som hver dag kommer til kafeen for å spise. Til denne vennlige mannen kommer de med sine drømmer og lengsler, og hos ham finner de en å åpne hjertet sitt for. På sitt stillfarne vis skal Singer komme til å endre deres ensomme liv på måter de ikke har
kunnet forestille seg.

«Hjertet er en ensom jeger» var den 23 år gamle Carson McCullers’ debutroman, og den ble en litterær sensasjon da den ble publisert i 1940. Hun viser i debuten en sjelden litterær modenhet, en menneskekunnskap og livsinnsikt som treffer leseren midt i hjertet. McCullers gir et lavmælt og krystallklart bilde av den daglige kampen rundt klasse, rase og kjønn.

Carson McCullers (født 1917 i Georgia, død 1967 i New York), skrev romaner, noveller og to skuespill, i tillegg til essays og noe poesi.

Terningkast 6: «Vakker klassiker fra sørstatene. Det kan da ikke slutte nå? Man opplever nesten sorg når denne lille romanens siste sider nærmer seg.»
Guri Hjeltnes, VG

Terningkast 6: «Sommerens litterære høydepunkt. Det vakreste og mest rørende jeg har lest på lang tid.»
Cathrine Krøger, Dagbladet 

Kommentarer

En fortelling om livet i søstatene i de harde trettiåra, som fortelles på en medmenneskelighet og vakker måte som berører jeg er helt sikker på vil røre deg. Les mer:http://kleppanrova.blogspot.no/2016/10/mecullers-carson-hjertet-er-en-ensom.html
5

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Foruten at denne antakelig har den vakreste tittelen som kan tenkes, er dette en usedvanlig, inderlig, innsiktsfull og hjerteskjærende roman. Fascinerende at historien som ble gitt ut allerede i 1940 har holdt seg så godt, og med ny oversettelse er det all grunn til å tro at den vil beholde plassen den har som manges favoritt!
4