Hvite tenner

5
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 5 (1 stemme)
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Fanny Vaager
Oversetter: Torleif Sjøgren-Erichsen
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Original tittel:White teeth
Spilletid:20:07:26
Først utgitt:19.12.2018
ISBN Lydfil:9788242180438

Møt familien Jones, Iqbal og Chalfen. De er alle engelske på et eller annet vis og involvert i hverandres liv på alle tenkelige måter, personlig, politisk, historisk, genetisk. De møter med forskjellige hudfarge, forskjellig religion og har sine røtter på ulike sider av kolonitidens skillevegger.

Tre familiefedre står i fokus: Den engelske antihelten og eksterrengsyklisten Archibald Jones, inderen og restaurantsliteren Samad Iqbal og filantropen og genteknologen Marcus Chalfen. Når deres veier krysser hverandre, og deres sønner og døtre kysser hverandre, aktiviseres rasemotsetninger, klasseforskjeller og religiøse konflikter. Hver på sin måte bryter den unge generasjonen med alt deres foreldre har basert sin eksistens på, og det hele kuliminerer nyttårsaften 1992 i en situasjon der genteknologi står mot ekstreme dyreverngrupper.

Vil dette føre til verdens undergang, slik Clara Jones gamle mor og hennes venner i Jehovas vitner forventer?

Zadie Smith mestrer en unik kombinasjon av humor og ettertanke, som gjør bokens temaer aktuelle i alle land der mennesker med ulik kulturbakgrunn skal leve sammen.

Kommentarer

Mange karakterer over to generasjoner, men en helhet som gir et troverdig bilde av hvordan Storbritania tok imot emigranter fra koloniene sine. https://tinesundal.blogspot.com/2019/02/hvite-tenner-av-zadie-smith.html
5

Lydbøker av Zadie Smith