Hør et utdrag fra lydboka:

Kinderwhore

5
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 5 (2 stemmer)
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Maria Kjos Fonn
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Spilletid:5:14:39
Først utgitt:17.08.2018
ISBN Lydfil:9788242167521

Moren til Charlotte er alltid hjemme, likevel er hun aldri der. Hun bruker mesteparten av tiden til å sove, og sterke medisiner for å holde seg i søvn.

Når moren ikke sover, gir hun Charlotte nye fedre. Én av dem viser henne et glimt av at noe annet og bedre er mulig. Men det varer altfor kort, så kommer det en ny far.

Som tolvåring opplever Charlotte noe hun ikke har forutsetning for å ta innover seg. Etterhvert fatter hun nytten av morens pillebruk, glad for å oppdage at det finnes måter å skru av følelsene sine på. Snart lever Charlotte med stor avstand både til seg selv og til andre. Er det mulig å komme seg ut av en barndom med så destruktive mønstre?

Terningkast 5: «Mange har skrevet godt om at det er for jævlig å være ung. Men få har gjort det bedre enn Maria Kjos Fonn. (…) en sterk roman som kommer til å sitte i kroppen lenge. (…) her har vi med et usedvanlig dyktig fortellertalent å gjøre.»
Trine Saugestad Hatlen, VG

Terningkast 5: «Kinderwhore er krevende, men også velflytende, innsiktsfull og opplysende lesning. En bok om det ubegripelige, men virkelige. En bok alle bør lese.»
Maya Troberg Djuve, Dagbladet

Terningkast 5: «Det er rått. Det er sterkt. Det er inntrengende. Skrevet med innlevelse. (…) Ingen kan bli uberørt av å ha lest denne romanen.»
Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisen

«Romanen slår hardt, den er velskrevet og griper rett inn i samfunnsdebatten. En av høstens viktigste utgivelser.»
Anne Schäffer, Tara

«Maria Kjos Fonn løfter arven etter Herbjørg Wassmo (…) Og denne karakteren evner faktisk å slå tilbake, blant annet ved hjelp av rettsvesenet. Som leser fryder jeg meg i disse partiene. Slik blir Kinderwhore en bok lærere kan lese med sine tenåringselever ikke bare for å presentere dem for en aktuell og litterært vellykket overgrepshistorie. I tillegg peker forfatteren på mulige utveier for virkelighetens overgrepsofre.»
Ingunn Økland, Aftenposten

«Å være ung er faktisk for jævlig, noe Maria Kjos Fonn beskriver med stor litterær kraft. (…) Tyske Christiane F.s biografi brakte skitten, rå virkelighet til en hel ungdomsgenerasjon, og led samtidig under patos og sensasjon. KINDERWHORE har derimot en helt annen litterær kraft. Ved å utstyre fortelleren med en interesse for litteratur og skriving, åpner Kjos Fonn for et språklig driv, en formulerings- og fortellerglede som gir fortellingen følsomhet. (…) vekslingen mellom det enkle og det poetiske gjør romanen åpen og lettlest. (…) At hovedpersonens egenskaper ikke kan føres tilbake til én ting, viser Kjos Fonn med bravur.»
Carina Elisabeth Beddari, Morgenbladet

«Knallsterk roman om kampen for - og mot - et levelig liv etter omsorgssvikt og overgrep. Maria Kjos Fonn har uansett skrevet en klok og klar bok, med høy litterær kvalitet på språk og komposisjon. Tøff lesning, men obligatorisk for alle som tror de vet noe om å være et offer
Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

«Presist og særegent om menneskelig mørke (…) Den sitter som et skudd. (…) Kjos Fonns roman gjør sterkt inntrykk, men det er ikke bare fordi det er en traumatisk historie som formidles, men fordi form og inn­hold er flettet så tett sammen. Alt virker eksistensielt nødvendig. Og så er det dette ­menneskelige mørket i boka, da, som borer dypt i leseren. Det skal ganske mye til for at en bok virkelig trekker meg ned i menneskelivets kjeller som Kinderwhore gjør det. Det gjør vondt, men siden språket er så fininnstilt og tett på Charlottes sjelsliv, er dysterheten også rensende. Det blir både ­vakkert og forferdelig. I likhet med Stig Sæterbakkens bøker gir det en følelse av vergeløshet å lese Kjos Fonn, en opplevelse av å ikke kunne beskytte meg mot det menneskelige dypet jeg inviteres inn i, som forsterker inntrykket av at noe står på spill. Maria Kjos Fonn må aldri slutte å skrive.»
Kjetil Røed, Vårt Land

Kommentarer

Svært sterk bok som Maria Kjos Fonn leser med en hes, brusten stemme som kler boka. Veldig bra!
5

Veldig bra. Dette er en bok alle som arbeider med barn og unge bør lese. Les min omtale: https://kleppanrova.blogspot.com/2018/11/fonn-maria-kjos-kinderwhore.html
5

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5