Hør et utdrag fra lydboka:

Konge i snø

4.5
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 4.5 (2 stemmer)
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Ingrid Vollan
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Spilletid:7:20:29
Først utgitt:30.10.2014
ISBN Lydfil:9788242161437

«Konge i snø» er en dypt gripende roman om tilhørighet og sensualitet, forbud og lyst.

Faren vil at hun skal bli med på en reise til hjembyen hans i Sachsen. Det er få år etter Berlin-murens fall. Hun er forfatter, har mann og to små barn, og vegrer seg. Turen hun til slutt sier ja til, blir en reise inn i farens historie. Han ble døpt i Tyskland i tiden mellom de to verdenskrigene, vokste opp med vennen Heinrich som dro til Østfronten, og ble med foreldrene til Norge der han giftet seg. Det ble et ekteskap mellom to svært ulike mennesker som gjorde hverandre vondt.

Midt imellom dem sto romanens hovedperson, hun er et enebarn i en stillingskrig. Når alt er for vanskelig hjemme, sendes hun til slektninger, men hun vil bare hjem igjen for å passe på moren og faren. Hun forsvinner inn i stormforelskelser så tidlig hun kan. Så begynner hun å skrive. Under reisen gjennom Tyskland åpner faren seg for henne på en måte hun ikke er forberedt på, og kanskje ikke klarer å besvare. Først mange år senere, når hun skriver om reisen, blir hun i stand til å finne seg selv igjen i faren.

Terningkast 5: «Den store historien med krigshistorien og Murens fall veves effektfullt inn i den lille historien om en familie som strever med å få på plass detaljene som skal være limet i deres tilværelse ... som leser er du grundig ivaretatt av Nilsens nøkternt elegante prosa, og hvert lille sidesprang har sin funksjon i en historie som gjør dirrende inntrykk»
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«Tove Nilsen blir bare bedre med årene. Det må ha krevet mot å skrive 'Konge i snø', ikke nødvendigvis fordi den er forankret i forfatterens egne erindringer og barndomsbilder, men fordi den så usentimentalt og overbevisende lar taushet og skam fare og viser fram vår skrøpelighet og forvirring, men også vår evne til tilgivelse og overbærenhet»
Turid Larsen, Dagsavisen

Kommentarer

Interessant, levende og intelligent, med et driv i fortellingen som gjør lydboken vanskelig å legge fra seg. Ingrid Vollans stemme passer veldig godt til historien!
5

Konge i snø av Tove Nilsen Jeg ble veldig betatt av Tove Nilsens roman Sommeren 2005 der hun skildrer et nært og vakkert forhold til sin mor - jeg var veldig nysgjerrig på hennes skildring av faren i denne Konge i snø. Her får vi i en skildring av moren, som ikke gir helt det samme bildet som i "Sommeren". - Familie-relasjoner er ofte problematiske – Tove Nilsen skriver av egen erfaring – Mor, far og datter - de tre familiemedlemmene lever etter et slags "separate lives" konsept. Faren er utstøtt av moren fordi han muligens har gjort et lite sidesprang en gang - og barnet må passe på ikke å gi faren for mye oppmerksomhet, for da mister hun morens gunst….. her blir det en slags balansekunst som man lærer seg etter hvert. Mye å tenke over underveis i lyttingen her..... Mer om denne i Reading Randi http://reading-randi.blogspot.no/2014/12/tanker-om-bok-tove-nilsen-konge-i-sn.html
4