Hør et utdrag fra lydboka:

Kongens hjerte

0
Ingen stemmer til nå
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Per Frisch
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Spilletid:6:01:00
Først utgitt:29.09.2011
ISBN Lydfil:9788242143082

Et mesterlig drama gjennomlyst av den sterkeste følelsen av dem alle: Kjærligheten til et barn.

En far og en datter blir brakt ombord på et seilskip. Jenta har feber, og bærer sår rundt halsen og i underlivet. Med dem er også et titalls andre syke. Året er 1775, og de skal til København, til Kong Fredriks hospital, for å bli helbredet for epidemien som har tatt så mange liv. Men overfarten er ikke uten farer, og jo lenger reisen drøyer, desto mer tiltar galskapen blant pasientene. Samtidig er faren vitne til at datteren, sakte, men sikkert, spises opp av sykdommen innenfra. Fra før har han mistet både sin kone og et annet barn. Han har bare henne igjen. Kommer hun til å overleve?
 
"Kongens hjerte" er et tett og intenst menneskelig drama, basert på virkelige hendelser. Fram fra sidene stiger en bekmørk verden - en helvetesberetning blant levende - der døden truer overalt. Det er mesterlig gjort, beskrevet i et nær hypnotisk språk, som viser både døden og kjærlighetens nærvær i ett og det samme.

Gaute Heivoll (f. 1978) debuterte i 2002. I 2010 fikk han sitt store gjennombrudd med romanen "Før jeg brenner ned", som vant Brageprisen samme året. Romanen ble solgt til 17 land.

"Gjennomført vakker prosa."
Cathrine Krøger, Dagbladet