Hør et utdrag fra lydboka:

Kvinnen med rødt hår

5
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 5 (3 stemmer)
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Øystein Røger
Oversetter: Ingeborg Fossestøl Amadou
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Original tittel:Kirmizi Saçli Kadin
Spilletid:6:41:49
Først utgitt:08.05.2017
ISBN Lydfil:9788242164827
ISBN CD:9788242173140

«Kvinnen med rødt hår» er en fengslende beretning om mord, mysterier og det litterære fundamentet sivilisasjonen vår er bygd på.

I en liten by utenfor Istanbul graver en brønnmester og hans læregutt etter vann. Om kvelden forteller de hverandre historier. Etter som brønnen blir dypere, kommer også brønnmesteren Mahmut og lærlingen Cem nærmere hverandre. Men en mystisk, vakker kvinne med rødt hår vekker lidenskapen i Cem, og plutselig tar historien en skjebnesvanger vending.

År senere vender Cem tilbake til brønnen han gravde med mester Mahmut. Cem har blitt en suksessrik forretningsmann, men hendelsene fra den sommeren har forfulgt ham hele livet. Snart oppdager han at virkeligheten er en ganske annen enn han hadde trodd.

Gjennom Vestens myter om Kong Ødipus og Østens fortelling om Rostam og Sohrab, utforsker Orhan Pamuk våre forestillinger om fedre og sønner, autoritære systemer og individualisme, stat og frihet, det å lese og å se.

Orhan Pamuk vant nobelprisen i Litteratur i 2006.

Kommentarer

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Det er spennende at forfatteren plasserer myten om Kong Ødipus parallelt med iransk mytologi og sagnet om Rostam som drepte sin sønn Sohrab. Han greier å tegne et fullstendig nydelig bilde, ved hjelp av disse to mytene og hovedpersonens forhold til sin egen far, mor og barnet som aldri kommer. Les mer her: http://tinesundal.blogspot.no/2017/05/kvinnen-med-rdt-har-av-orhan-pamuk.html
5

Denne boka er virkelig god! les mer her: https://kleppanrova.blogspot.no/2017/05/pamuk-orhan-kvinnen-med-rdt-har.html
5

Bra! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
4

Lydbøker av Orhan Pamuk