Hør et utdrag fra lydboka:

Levende og døde

4.5
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 4.5 (2 stemmer)
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Nina Woxholtt
Oversetter: Vivian Evelina Øverås
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Original tittel:소년이 온다 (The Boy is Coming)
Spilletid:6:18:00
Først utgitt:19.01.2017
ISBN Lydfil:9788242164643
ISBN CD:9788242173119

Brutalt vakker roman fra vinneren av den internasjonale Man Booker-prisen.

Gwangju, Sør-Korea, 1980. I etterdønningene av et studentopprør som er slått brutalt ned, leter 14-årige Dong-ho etter vennen sin blant alle de drepte. Når han finner ham, vil han da være levende eller død? Hva skjer med sjelen til den kroppen som slutter å leve, og med den som overlever? I kretsen rundt Dong-ho merkes alle av massakren og dens etterdønninger. I årene som følger,  må de forholde seg til det som hendte den gangen, enten de er ofre eller etterlatte, om det gjelder tortur, sensur, fornektelse, tilgivelse eller de vedvarende ekkoene av tragedien som rammet dem.

«Levende og døde» er et sterkt og vakkert portrett av en ung gutt som dras inn i hendelser større enn ham selv, av menneskene rundt ham, og av et land som fortsatt preges av sårene fra fortiden. Samtidig er det en universell bok om menneskelig utholdenhet og mot, en tidløs og moderne roman og et stilistisk mesterstykke som bekrefter Han Kangs posisjon som en av vår tids viktigste forfattere.

Han Kang (1970) er født i Gwangju i Sør-Korea, men flyttet til Seoul da hun var ni år. Fire måneder senere inntraff den massakren i hjembyen som «Levende og døde» handler om.

Terningkast 6: «Virtuost komponert sørgesang som svinger mellom brutalitet og ømhet.»
Steinar Sivertsen, STAVANGER AFTENBLAD

Terningkast 5: «Han Kang er et forfatternavn du bør merke deg! Hennes roman  «Levende og døde» er en viktig bok om et grusomt kapittel i Sør-Koreas historie - og er skrevet på en måte som gjør at du selv føler brutaliteten på kroppen.»
Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG

«Sørkoreanske Han Kang setter ord på overgrep som nesten er for vonde til å uttales. Hun gjør det med stø hånd, varmt hjerte og full litterær kontroll.»
Anne Cathrine Straume, NRK

Kommentarer

Bra! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
4

vet man ikke hva som skjedde i Sør -Korea på 1980 tallet, les denne boka. Det er spennende, lærerrikt og forferdelig. Les mer: https://kleppanrova.blogspot.com.es/2017/02/kang-han-levende-og-dde.html
5

Lydbøker med Nina Woxholtt

  

Fra

299,-262,-
Kjøp
  

Fra

229,-200,-
Kjøp