Hør et utdrag fra lydboka:

Madonna i pels

5
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 5 (2 stemmer)
149,-99,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Haakon Strøm
Oversetter: Alf Storrud
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Original tittel:Kürk Mantolu Madonna
Spilletid:6:24:57
Først utgitt:04.05.2018
ISBN Lydfil:9788242167163
ISBN CD:9788242174376

En bittersøt kjærlighetshistorie, en verdenssensasjon av en gjenoppdaget klassiker. En tyrkisk McCullers.

Tjuetallets Berlin er en metropol som spraker av liv, en by preget av banebrytende kunst, politisk buldring og lugubre kabareter. En ung tyrkisk mann, Raif, kommer til den tyske hovedstaden for å gå i lære så han kan ta over sin fars såpefabrikk i Tyrkia. Men Raif er en følsom drømmer, mer interessert i litteratur og kunst enn av å lære seg et yrke. På et galleri får han se et maleri, av en kvinne han ikke klarer å slutte å tenke på. Når han blir kjent med kunstneren, den viljesterke, selvstendige Maria, blir det et møte for livet.

«Madonna i pels» er en bittersøt fortelling om intens kjærlighet, om menneskets ensomhet og om å bli kuet av livet. Romanen ble første gang utgitt i Istanbul i 1943. Lenge var den en vel bevart hemmelighet, men er nå oversatt til en rekke språk.

Kommentarer

Denne ble utgitt i Istanbul i 1943 – Sabahattin Ali (1907-1948) er en ny forfatter for meg. Jeg føler dette er en god oversettelse av Alf Storrud, innleser av lydboken er Haakon Strøm, stemmen hans passer perfekt til denne historien. (Papirutgaven er gitt ut på Aschehoug forlag 2018) Dette ble et overraskende møte med en ukjent forfatter og en utrolig fin historie. Selv om handlingen foregår hovedsakelig med et tilbakeblikk på en gripende historie fra 1920-tallets Berlin, føler man at historien er tidløs. Man kan ikke annet en gripes av historien til Raif og hans store kjærlighet – en ensom og drømmende mann som ikke helt passet inn i det livet som bød seg for han. Utrolig vakkert skrevet – (jeg har heldigvis fortsatt mye igjen av denne romanen) Denne anbefales på det varmeste.
5

Denne boka ble utgitt i 1943, men er like aktuell i dag. Den tar opp de mellom menneskelige relasjoner som ensomhet, kjærlighet, tap, fortvillse og håpleshet. Les min omtale: https://kleppanrova.blogspot.no/2018/05/ali-sabahattin-madonna-i-pels.html
5

(Endelig har jeg fullført omtalen av denne) Madonna i pels er noe mer enn en utrolig vakker kjærlighets-historie. Anbefales. Lytt den og bli berørt – det er langt mer i denne korte romanen, enn jeg greier å formidle her – det er en av disse stille, ”langsomme”, sensuelle romanene som man ikke glemmer så lett…..jeg vil kalle den en kunstnerisk opplevelse. Følsom innlesing av Haakon Strøm Mer om denne i Reading Randi -- https://reading-randi.blogspot.com/2018/11/tanker-om-bok-sabahattin-ali-madonna-i.html
5

Lydbøker med Haakon Strøm

  
  

Fra

269,-218,-
Kjøp