Hør et utdrag fra lydboka:

Magnetisørens femte vinter

0
Ingen stemmer til nå
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Finn Schau
Oversetter: Bodil Engen
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Original tittel:Magnetisörens femte vinter
Spilletid:7:15:53
Først utgitt:25.02.2011
ISBN Lydfil:9788242142535

En klassisk og besettende roman fra Enquist

I Per Olov Enquists høyt roste roman, opprinnelig fra 1964, ankommer Meisner, en mystisk fremmed, i 1790-årene til Seefond, en liten tysk by. Han kaller seg magnetisør, og han påstår at han kan kurere sykdommer som ikke kan kureres av leger. En av legene, Claus Selinger, gir Meisner lov til å forsøke å kurere hans datter, som er blind. Til alles overraskelse lykkes det, og datteren Maria kan igjen se. Men den karismatiske magnetisøren har gjort et uutslettelig inntrykk på henne. Snart dukker det opp mørke hemmeligheter og fortrengte minner, og legen gjør en sjokkerende oppdagelse.

"Magnetisørens femte vinter" bygger på historiene om en virkelig person, Franz Anton Mesmer (1734-1815), en tysk lege som drev det langt med en såkalt magnetisme-effekt i sykdomslindring, men som etter hvert ble mistenkt for å drive med humbug. Romanen, som flere av Enquists øvrige, handler dypest sett om tro og tvil, om spørsmålet om hva som er humbug og hva som er ekte; et høyst aktuelt emne også i vår tid.

"Per Olov Enquist må kunne karakteriseres som en av Nordens aller fremste nålevende forfattere."
Anne Cathrine Straume, NRK

"Terningkast 5: Det er en fascinerende roman, med tidskoloritt fra en annen tid, med lukter og smaker og raffinert bygget opp. "
Guri Hjeltnes, VG